Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică situația lui Sebastian Colţescu! După Recep Tayyip Erdogan, și ministrul de Externe al Turciei ia atitudine: e o crimă împotriva umanităţii

the telegraph
Mevlut Cavusoglu

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a scris pe Twitter, după incidentul în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colţescu, că rasismul este o crimă împotriva umanităţii.

"Susţinem poziţia clubului de fotbal Başakşehir împotriva rasismului, care este o crimă împotriva umanităţii", a scris el.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat pe reţelele de socializare după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la meciul PSG - Istanbul BB.

"Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului", a scris preşedintele turc, pe Twitter.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

Mai devreme, ministrul turc al Sportului, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacţionat pe Twitter, după ce arbitrul de rezervă al meciului PSG - Istanbul BB, Sebastian Colţescu, a fost acuzat de rasism.

"Rasismul este o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir", a scris el.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Turcii solicită înlocuirea arbitrului de rezervă, pentru a accepta ca meciul întrupt de mai bine de o oră şi jumătate să se poată relua. Însă după ce UEFA a anunţat că Sebastian Colţescu nu va mai fi pe teren, o parte a jucătorilor echipei turce tot nu vrea să reia partida.

Clubul Istanbul Başakşehir a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA "No to Rasism, Respect", după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu l-ar fi făcut "negru" pe un oficial al grupării turce la meciul cu PSG, din ultima etapă a Grupei H a Ligii Campionilor.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul. ”De ce ai zis negru? De ce?! Te-am auzit spunând asta! De ce nu spui 'acest tip alb', când vorbești despre el, spui doar acest tip? Ascultă-mă! De ce atunci când menționezi 'un tip negru', trebuie să spui 'acest tip negru'?!”, a reacționat, extrem de revoltat, Demba Ba.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" despre acea persoană, potrivit lefigaro.fr.

Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Brigada română care a fost delegată la acest meci este formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.

 

.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.