Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SE ÎNTÂMPLĂ în Macedonia de Nord - Motivul incredibil pentru care un mi nistru a fost destituit

Macedonia

Un ministru naţionalist din guvernul de la Skopje a fost destituit după ce la o conferinţă de presă a folosit pe un banner vechiul nume al ţării, transmite duminică DPA, citată de Agerpres.

Ministrul muncii nord-macedonean Rasela Mizrahi a fost demis duminică dimineaţă de parlament, cu 62 de voturi pentru şi 26 împotrivă, după o dezbatere care s-a prelungit cu câteva ore. În ultimele săptămâni, Mizrahi a folosit în cel puţin două ocazii un banner pe care scria 'Republica Macedonia' în loc de 'Republica Macedonia de Nord'.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Noul nume al ţării balcanice a fost introdus în urmă cu aproximativ un an, punându-se capăt astfel unei dispute cu Grecia, ce are în componenţă o provincie istorică numită Macedonia.

Mizrahi face parte din partidul naţionalist VMRO-DPMNE, care nu a acceptat niciodată schimbarea numelui ţării în Republica Macedonia de Nord.

Atena a protestat faţă de prezenţa bannerului cu numele 'Macedonia', ceea ce l-a determinat pe premierul interimar nord-macedonean Oliver Spasovski să solicite destituirea Raselei Misrahi.

Spasovski conduce un guvern de tranziţie până la 12 aprilie, când au loc noi alegeri legislative în Macedonia de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.