Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întroduce raționalizarea pungilor de plastic

Punga

Pungile de plastic s-ar putea „raționaliza”. Mai exact 40 de pungi pe an pe cap de cetăţean. În această lună Parlamentul European va vota noua directivă menită să limiteze consumul pungilor de plastic foarte subţiri, relatează Digi24.

Sunt utilizate în special pentru ambalarea produselor vrac, doar că, potrivit statisticilor, un european utilizează 200 de pungi pe an și rareori le refolosește. Fiind foarte subțiri, prin degradare, se transformă în particule foarte mici, sunt ingerate de animale și pot ajunge apoi în meniul oamenilor.

Cercul vicios poate fi spart cu o taxă, crede Uniunea Europeană. În cel mai bun caz, comercianţilor li se va interzice să ofere gratuit pungile, iar clienţii lor vor plăti o taxă. Aceasta ar fi similară ecotaxei introduse în România acum șase ani pentru sacoşele de plastic.

Proiectul de directivă vine și cu alternativa raţionalizării: 90 de pungi pe an până în 2019 şi apoi 40 de pungi până în 2025. Totuşi, potrivit proiectului de directivă, după primele amendamente s-a ajuns la concluzia că tot taxa rămâne cea mai eficientă soluție.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.