Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se redeschide teatrul Godot - Evenimentul are loc în 4 iunie la Palatul Bragadiru

https://www.zilesinopti.ro/
godot

Godot Cafe Teatru devine Teatrul Godot şi îşi va relua activitatea vineri, 4 iunie, în cadrul Palatului Bragadiru din Bucureşti, pe Calea Rahovei 147-153, potrivit news.ro.

Teatrul Godot se redeschide după trei ani, timp în care piesele sale au fost găzduite de spaţii alternative.

Palatul Bragadiru va include o sală de teatru şi de evenimente, un restaurant şi o grădină spaţioasă.

Teatrul Godot este un spaţiu cultural aparte atât prin susţinerea teatrului şi artelor independente, cât şi datorită conceptului de teatru de vară, ce aminteşte de celebrele grădini Union sau Oteteleşeanu, din Bucureştiul anilor 1900, dar şi prin faptul că are propria trupă de actori, selectaţi printr-un concurs la care au participat 200 de artişti.

Citește și: Discuțiile INDISCRETE despre cererile unui șef de SERVICIU `DISCRET` ...

Teatrul Godot va monta, în continuare, producţii proprii, dar va găzdui, de asemenea, şi piese invitate. Producţiile proprii şi actorii Teatrului Godot au continuat să fie prezente în spaţiul cultural românesc şi în cei trei ani în care teatrul iniţial, Godot Cafe Teatru, de pe Lipscani, a fost închis. Piesele au fost găzduite de alte spaţii culturale din Bucureşti şi din ţară.

Weekend-ul de deschidere va fi marcat de trei piese de notorietate ale scenei de teatru independent, iar biletele vor fi disponibile pe site-ul Teatrului Godot: 4 iunie - "Bullets Over Lipscani", 5 iunie - "Un bărbat şi mai multe femei", 6 iunie - "Carpathian Garden".

"Prin redeschiderea Teatrului Godot, continuăm să facem ceea ce am început în 2008, creând nu doar un spaţiu teatral, ci un hub cultural care va susţine multiple ramuri ale artelor independente: fotografie, pictură, sculptură, film, muzică - artele vizuale, în general, şi, implicit, şi artiştii - pe cei tineri în special - care le crează. Această redeschidere marchează consolidarea brandului Teatrul Godot ca teatru independent stabil, profesionist organizat, din dragoste de teatru şi de actori, într-un spaţiu elegant, sigur, din punct de vedere al sănătăţii şi respectării normelor de sănătate în vigoare, cu respect pentru artiştii şi publicul Godot", spune George Remeş, managerul Teatrului Godot.

Teatrul Godot s-a deschis în anul 2008 pe stradă Blănari 18, sub numele Godot Cafe Teatru şi este unul dintre spaţiile din oraş dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente. Iniţiativa manifest a Teatrului Godot este de a promova spectacolele independente, contemporane şi puternic ancorate în realitatea de zi cu zi. Miza este aceea de a pune în scenă spectacole pe toată perioada anului pentru a dezvoltă un fenomen organic de cunoaştere atât a tinerilor actori, cât şi de subliniere a necesităţii existenţei şi susţinerii acestui fenomen teatral în România.

Istoria Palatului Bragadiru începe la mijlocul secolului XIX. Acesta a fost declarat monument istoric de Ministerul Culturii şi Cultelor. Clădirea are o structură impresionantă ce îmbină stilurile celor mai cunoscute clădiri din Bucureşti ale perioadei anilor 1800 şi este compusă, printre altele, dintr-o sală spectaculoasă de teatru sau concerte, o biblioteca şi numeroase birouri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.