Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al PPE acuză PSD de MINCIUNĂ și IPOCRIZIE: 'Nu înţeleg această manie. Folosește Bruxelles-ul drept carne de tun'

Flickr
Antonio Lopez Isturiz-White

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White, a declarat luni că PSD foloseşte Bruxelles-ul drept "carne de tun", susţinând că social-democraţii mint atunci când afirmă că eurodeputaţii PNL distrug imaginea României, informează Agerpres.

Citește și: Se anunță mișcări spectaculoase de trupe: Senatori, deputați, foști miniștri și europarlamentari

"Dacă cineva de aici crede că am venit de la Bruxelles pentru a vă spune cum se câştigă alegerile a greşit sala. Dumneavoastră ştiţi foarte bine cum se câştigă alegerile şi este o chestiune care vă diferenţiază de guvernul acestei ţări. Dumneavoastră, în următoarele alegeri prezidenţiale, europarlamentare, locale, parlamentare, veţi fi în legătură cu oamenii. Dumneavoastră nu veţi face ca PSD, partidul de guvernământ, şi anume să folosiţi Bruxelles-ul drept carne de tun. Aveţi mulţi ani în care aţi lucrat atât în Guvern, cât şi în Opoziţie pentru binele României şi al românilor. Pentru asta îi mulţumesc foarte mult domnului preşedinte Ludovic Orban, la al cărui congres de alegere am şi fost pentru a fi alături de dumneavoastră tocmai acum în preajma alegerilor europarlamentare", a spus oficialul european, în debutul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

El a susţinut că social-democraţii mint atunci când afirmă că europarlamentarii liberali distrug imaginea României.

Citește și: Deși Iohannis a respins numirea Giorgianei Hosu ca adjunct la DIICOT, delegarea ei în funcție ar putea fi prelungită - Secția pentru Procurori a CSM va decide

"Indiferent cine este la guvernare, PNL se gândeşte la binele românilor. Nu înţeleg această manie a social-democraţilor de a spune că eurodeputaţii români din partea PNL distrug imaginea României la Bruxelles. Mint. Mint pentru că mie, personal, eurodeputaţii PNL din România mi-au cerut întotdeauna ca în declaraţiile mele să am întotdeauna în gând şi în suflet România. Nu pot să spun acelaşi lucru despre eurodeputaţii socialişti şi mă refer şi la Frans Timmermans, care candidează la preşedinţia CE, care critică România. Nu înţeleg această ipocrizie. Eurodeputaţii PNL, şi nu aş spune asta dacă nu aş fi sigur, vor munci pentru binele românilor", a afirmat Antonio Lopez Isturiz-White.

Secretarul general al PPE a subliniat că numărul de eurodeputaţi pe care îi va obţine PNL, la scrutinul din luna mai, este foarte important pentru alegerea preşedintelui Comisiei Europene.

"Spre deosebire de Partidul Socialist European şi de ALDE care sunt divizate, luaţi exemplele atacurilor lui Guy Verhofstadt şi Frans Timmermans, noi în PPE suntem uniţi. PNL este fundamental în această campanie nu numai în România, ci în toată Europa. Numărul de eurodeputaţi pe care îi va obţine PNL este foarte important pentru alegerea preşedintelui Comisiei Europene", a precizat oficialul PPE.

Antonio Lopez Isturiz-White a mai afirmat că "acela care vrea să se plângă, să devină eurosceptic, să fie slab ştie unde poate să meargă - are de ales între ALDE şi Partidul Socialist".

Citește și: Klaus Iohannis blochează Guvernul, scenariul-bombă luat în calcul de PSD - Mișcare de efect împotriva președintelui în Parlament

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că în BPN al liberalilor se va discuta despre pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European, va fi prezentat sondajul intern, modificarea regulamentului privind funcţionarea, organizarea la nivel local şi judeţean pentru înfiinţarea unei funcţii de prim-vicepreşedinte, precum şi aprobarea deciziei BEx de încetare a mandatului de preşedinte al PNL Giurgiu a lui Marin Anton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.