Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situatie tragi-comică: Sediul central al RADET a rămas fără apă caldă și caldură

radet

Sediul central al RADET a ramas fara apa calda si caldura, iar în curând nici cetatenii nu vor mai beneficia de aceste servicii, se arata într-un comunicat al viceprimarului Capitalei Cornel Pieptea.

'Îi solicit lui Sorin Oprescu sa cheme la discutii conducerile ELCEN, RADET si reprezentantii Guvernului pentru a gasi o solutie pe termen scurt la aceste probleme. În caz contrar, cetatenii vor ramâne cât de curând fara caldura si apa calda, iar Bucurestiul nu mai poate avea pretentia ca este o capitala europeana daca nu poate asigura conditii minime pentru un trai civilizat al locuitorilor sai. Revin cu apelul comun adresat lui Victor Ponta si Sorin Oprescu pentru a-si respecta promisiunile facute în urma cu doi ani cetatenilor Capitalei. Domnilor, bucurestenii nu mai asteapta apa calda si caldura gratuite, asa cum le-ati promis, dar macar fiti responsabili, finalizati fuziunea ELCEN-RADET pentru a asigura bucurestenilor conditii normale de trai!', releva sursa citata.

Pieptea spune ca în urma cu trei saptamâni a atras atentia public asupra situatiei în care se afla RADET, ca urmare a neîndeplinirii promisiunii facute în urma cu doi ani de Sorin Oprescu si Victor Ponta privind fuziunea RADET - ELCEN.

'Am trimis oficial o scrisoare premierului si primarului general în care le ceream sa-si respecte promisiunile si sa-si asume responsabilitatile care le revin pentru a nu lasa sute de mii de bucuresteni fara apa calda si caldura si mii de angajati ai RADET pe drumuri, având în vedere situatia de faliment a regiei. Nici Victor Ponta si nici Sorin Oprescu nu au raspuns la scrisoarea oficiala trimisa si nu au luat nicio masura, demonstrând astfel cât de mult le pasa nu doar de respectarea promisiunilor facute, ci si de soarta sutelor de mii de bucuresteni care pot ramâne în orice moment fara apa calda si caldura, desi locuiesc într-o capitala europeana', a mentionat viceprimarul.

Potrivit acestuia, lucrurile s-au agravat în cele trei saptamâni.

'Am ajuns în situatia tragi-comica în care sediul central al RADET, furnizorul de apa calda si caldura al Capitalei, a ramas chiar fara apa calda si caldura, deoarece regia are restante de milioane de lei la gaze. Acesta este doar începutul. Momentul în care sute de mii de cetateni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apa calda si caldura, desi au facturile platite la zi, este iminent. De asemenea, nu mai putin de 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi închise urgent, întrucât nu respecta conditiile legale de siguranta si securitate. Iar daca la situatia descrisa mai sus adaugam somatiile trimise saptamânal de furnizorii de energie electrica si gaze privind restantele de zeci de milioane de lei si faptul ca RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului în care se afla aceasta regie', mai releva sursa citata.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.