Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sediul PSD, luat, din nou, cu asalt de ecologiști! Se cere demiterea, după evaluare, a doi miniștri

Inquam Photos / George Călin
Inquam Graţiela Gavrilescu la DNA

Mai mulţi membri ai Partidului Ecologist Român (PER) au picheta joi sediul central al PSD, solicitând demiterea ministrului Mediului, Graţiela Gavrielescu, şi a ministrului Apelor şi Pădurilor, Doina Pană.

Delegarea de competente ale Ministerului Mediului in domeniul gestionarii sistemului de date către Ministerul de Interne si instituții specializate in operațiuni de intervenții, a determinat formularea de decizii lipsite de coordonare, coerenta, contradictorii și confuze. Acest fapt a generat numeroase blocaje și diminuarea eficientei in acțiunile de protecție a populației și a bunurilor materiale ale acestora.

PER considera ca managementul defectuos practicat de Ministerul Mediului in gestionarea situației de criză rezultate in urma producerea fenomenelor meteorologice periculoase, ca urmare a lipsei unor strategii adecvate pentru prevenție, a condus la înregistrarea a numeroase decese, a sute de răniți, dintre care zeci foarte grav si mii de sinistrați.

Pentru că la sfarsitul acestei săptamanii a fost a anuntată o evaluare a performantei ministrilor din Guvernul Tudose, PER se întreabă ce formule de evaluare vor utiliza liderii coaliției PSD-ALDE pentru a constata ineficienta managerială și politică celor doi demnitari: Grațiela Gavrilescu și Doina Pana.

Propunem celor doi lideri de coalitie să faca această analiză cu mult discernamant si să tină cont de toate probleme semnalate de PER privind analfabetismul politic si profesional al celor doi demnitari, si să recurgă la toate mijloacele care se impun, respectiv la inlocuirea lor cu oameni de specialitate, care stiu să gestioneze aceste fenomene.

Acceptarea si promovarea elementelor de nonperformantă, accentuate pe slugărnicie politică, vor costa foarte mult Romania. Situatii disfunctionale sunt remarcate si la nivelul altor ministere, prin urmare, punerea in functie a unor oameni obedienti, dar neprofesionisti, conduce la deprofesionalizarea Romaniei si mai ales la decredibilizarea institutiilor statului in fata romanilor. Repulsia fată de scena politică si de o carieră in politică este din ce in ce mai mare in randul tinerilor.

Totodată, ne întrebăm cine va evalua lipsa de performanță a celor doi lideri, Dragnea si Tăriceanu, in condițiile in care s-a evidențiat că programul de guvernare, mult laudat in campania electorală, a generat haos in toate instituțiile statutului, se anunţă într-un comunicat de presă al PER remis STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.