Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Gărzii de Mediu Constanţa: După explozia din Năvodari, staţiile de monitorizare a calităţii aerului au înregistrat valori crescute

garda de mediu

Şeful Gărzii de Mediu Constanţa, Ileana Andrei, a informat vineri, după explozia de la Rafinăria Petromidia, că staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului amplasate la Năvodari au înregistrat valori crescute, fără a se atinge valorile limită în care populaţia ar fi trebuit evacuată.

Situaţia reiese, conform reprezentantei Gărzii de Mediu, dintr-un raport al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa, scrie Agerpres.ro.

"În data de 02.07.2021, în jurul orelor 12,15 s-a produs un incendiu la Instalaţia de Hidrofinare Petrol Motorina din cadrul Rafinăriei Rompetrol. Instalaţia face parte din obiectivul SEVESO, încadrată în categoria amplasamentele de nivel superior, conform prevederilor Legii nr. 59/2016. Cauzele producerii incidentului nu sunt cunoscute, posibilă defecţiune la elemente din instalaţie. La locul producerii incidentului a fost degajat fum negru, direcţia de propagare iniţială fiind spre lacul Corbu.

Conform informaţiilor transmise de către laboratorul APM Constanţa, staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului amplasate în localitatea Năvodari au înregistrat valori crescute fără a se atinge valorile limita (pentru evacuare populaţie)", a transmis Ileana Andrei.

Ea a mai informat că APM Constanţa a prelevat probe COV la limita instalaţiei şi la limita amplasamentului rafinăriei, până la ora actuală nefiind emise buletinele de analiză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.