Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Gărzii de Mediu dă vina pe Gabriela Firea pentru criza gunoaielor din Sectorul 1

stiripesurse.ro
gunoi sectorul 1

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, susține că decizia luată de Primăria Capitalei în 2019, primărie condusă la vremea respectivă de Gabriela Firea, de a delega către primăriile de sector problema salubrizării a favorizat criza gunoaielor din Sectorul 1 din București.

„E vârfil iceberg-ului. Am ajuns la limită cu capacitățile de depozitare și sortare, la fel ca restul Europei. Gropile noastre de gunoi sunt pline. (...) Trebuie să luăm gunoaiele de la populație fără să le punem într-o singură mașină și să-l mestecăm, pentru că nu mă stimulează să văd mașina cum îmi ia gunoiul pe care eu l-am pus separat și-l aruncă otova în mașină. Până nu avem sortarea nu ieșim la liman.

Am auzit din partea doamnei primar (n.r.: Clotilde Armand, primarul Sectorului 1) că o să plătească spre sortator. Lucrul acesta trebuia să-l facă Primăria Capitalei acum mulți ani, nu să delege către Primăriile de sector în 2019 problema salubrizării în București. Fiecare a încercat cumva să meargă pe linia fină dintre legal și ilegal, la limită. Nu așa se fac lucrurile. Se rupe sacul! Și tocmai s-a rupt sacul, dar nu de tot. Se poate rupe și mai tare.

Primăria Generală, ca autoritate, trebuie să meargă împreună cu Ministerul Mediului, care încearcă să sprijine, să negocieze... Ministrul a invitat la dialog. Am vrea să vedem că se implică și justiția cumva.

Să avem o linie foarte clară: astea sunt deșeurile pe care le produce Bucureștiul și acesta este lanțul de sortare. Trebuie să colectăm într-un singur fel de la populație și de la agenții comerciali și persoanele juridice sortat, pe patru fracții, pe două fracții, pe trei, dar sortate în primul rând.

După care avem sortarea mare făcută de salubriști, unde trebuie să plătească primăria și să nu mai lase la latitudinea celui care ridică deșeurile plata către sortator și mai departe să plătească că e deșeul primăriei până la urmă, deșeul pe care noi l-am lăsat afară, e deșeul primăriei în toate etapele astea, să plătească și deșeul pe groapă sau valorificarea lui”, a spus Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, la postul Digi24.

Vezi și: Toate GUNOAIELE ajung în România! Octavian Berceanu: În ultimele 24 de ore am oprit intrarea în ţară a aproximativ 200 de tone de deşeuri

Vezi și: Romprest o acuză pe Clotilde Armand de 'fake news': Contractul de salubritate, confirmat definitiv de judecători

Vezi și: Continuă scandalul gunoaielor! Clotilde Armand acuză Romprest de 'deturnare de fonduri: 'A dus la sortare până acum gunoiul de la agenţii economici' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.