Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEMNAL DE ALARMĂ Circa o treime dintre atacurile cibernetice înregistrate în România au fost de tip phishing (raport)

Vade Secure
Phishing

Phishing-ul reprezintă aproape o treime (32%) dintre cele mai întâlnite atacuri cibernetice înregistrate în 2020 iar în România oraşul cu cele mai multe atacuri blocate este Bucureşti, cu o medie lunară de 450.000, arată datele raportului Business Internet Security 2020, publicat marţi de Orange și preluat de agerpres.

Vezi și: Curtea de Apel București a desființat apărarea lui Traian Băsescu în verdictul de colaborator al Securității: Avea obligația de a prețui demnitatea și onoarea

"Companiile şi-au adaptat rapid politicile de securitate cibernetică, pentru a răspunde nevoii de a gestiona şi proteja suita de dispozitive folosite pentru lucrul la distanţă, dar şi de a proteja conexiunile de tip VPN ale angajaţilor. De altfel, în primul semestru al 2020 am avut o creştere cu 24% y-o-y pentru soluţii de securitate cibernetică. Firmele au fost interesante atât de platforme de Mobile Device Management (MDM), cât şi de Business Internet Security, soluţie dezvoltată de Orange Business Serivice pentru securizarea conexiunilor remote", susţine Ioan Constantin, Cyber Security Expert Orange România.

Potrivit sursei citate, atacurile tip phishing reprezintă 32% dintre cele mai întâlnite în acest an, acestea fiind transmise prin e-mail sau servicii de mesagerie, iar acestea sunt canale online utilizate intens în ultima perioadă. "În multe cazuri, atacatorii îmbracă tentativele de phishing în ştiri ori informaţii referitoare la răspândirea virusului COVID-19, pentru a atrage atenţia utilizatorilor", notează realizatorii raportului.

Pe locul doi sunt clasate atacurile de tip ransomware, cu 28% din total, acestea vizând mai ales autorităţile publice.

Raportul de specialitate relevă faptul că, la nivel local, Bucureştiul a fost oraşul cu cele mai multe atacuri blocate, cu o medie lunară de 450.000, urmat de Iaşi şi Timişoara, unde au fost blocate, în medie, în ultimul an, 360.000, respectiv 350.000 de atacuri din partea hackerilor.

Cercetarea Orange a fost realizată folosind date anonimizate colectate din infrastructura serviciului Business Internet Security (BIS) al Orange Business Services.

În procesul de raportare sunt analizate, în fiecare lună, peste cinci milioane de ameninţări detectate şi blocate la nivelul serviciului.

Soluţia BIS protejează informaţiile transmise pe internet, precum şi datele companiei, de atacuri cibernetice precum Distributed Denial of Service (DDoS), phishing, spam sau malware. Traficul de date este analizat în centrele de date Orange, iar ameninţările cibernetice sunt mitigate, fie că este vorba despre mobil, laptop sau alte dispozitive.

Raportul detaliază inclusiv eforturile Orange de a creşte viitoarele generaţii de experţi în securitate cibernetică, prin investiţii în programe de educaţie sau de susţinere a startup-urilor, dar şi implicarea companiei în proiecte de cercetare şi inovare la nivel european, în cadrul Horizon 2020, care definesc standardele tehnologice şi în materie de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.