Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senator PSD `NEIDENTIFICABIL` la ICCJ - Demnitarul s-a prezentat în fața judecătorilor FĂRĂ BULETIN

Inquam Photos / Octav Ganea
Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătății, senatorul PSD Florian Bodog, s-a prezentat, luni în fața unui complet de cinci judecători, fără actul de identitate, consecința juridică fiind aceea că acestuia nu i s-a mai dat cuvântul în cadrul procesului.

Concret, un complet de cinci judecători a dezbătut, luni, o contestație a fostului demnitar de la Sănătate, privind decizia de respingere a sesizarăii CCR cu o excepție de neconstituționalitate a judecătorului de cameră preliminară din dosarul său de mare corupție.

Astfel, avocatul acestuia a susținut contestația dar la final lui Bodog nu i-a fost dat cuvântul pe fondul lipsei actului de identificare al persoanei.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

Magistrat siderat

Președintele completului de cinci judecători, Iulian Dragomir a cerut actul de identificare al lui Florian Bodog, context în care demnitarul i-a spus magistratului că documentul oficial a rămas pe masa biroului său de la Senat.

`Florian Bodog: Din păcate nu am buletinul...a rămas la birou la Senat...

Judecător: Nu aveți actul? (Gesticulează). Ce să facem. Nu vă dăm cuvântul. Nu putem da cuvântul unei persoane neidentificabile. Asta este. Ce să vă facem?`, a fost scurta discuție din sala  de judecată.

Instanța a rămas în pronunțare în cazul contestației demnitarului și va stabili dacă admite sau respinge sesizarea CCR cu excepția invocată în dosarul de mare corupție.

Liber la judecată

Judecătorul de drepturi și libertăți de la instanța supremă care a primit spre analiză dosarul de mare corupție al fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, a stabilit că probele anchetatrilor DNA sunt valide și că judecata în poate începe.

„În temeiul art. 346 alin. (2) din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondate, cererile şi excep?iile formulate de inculpa?ii Bodog Florian Dorel şi Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea.

Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin rechizitoriul nr.280/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corup?iei, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecă?ii în cauza privind pe inculpații Bodog Florian Dorel şi Marcu (fostă Baciu) Olivia Andreea.

Citește și: AUTODETONAREA primarului din Bratovoești îl BAGĂ în CORZI pe Claudiu Manda

Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi, în procedura de cameră preliminară, în cuantum de câte 200 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în cameră de consiliu, astăzi, 23 noiembrie 2021”, a stabilit magistratul ICCJ în primă fază.

Bodog se pregătește...

Fostul ministru al Sănătății, actual senator în Parlamentul României, Florian Bodog a plătit integral prejudiciul constatat de către procurorii DNA în ancheta în care îl acuză pe acesta de angajarea fictivă  a unei consiliere care nu a prestat nici măcar o zi de activitate în cadrul ministerului.

Concret, la momentul difuzării acestei știri, potrivit legilor aflate în prezent în vigoare, fostul demnitar este prezumat nevinovat până la momentul stabilirii unei decizii definitive de către o instanță de judecată.

Cu toate acestea deși se consideră nevinovat în nume personal și deși și legile îi asigură nevinovăția până la momentul unei decizii definitive, fostul ministru Florian Bodog, a depus pentru sechestrarea suma de aproape 75.000 de lei, suma constatată drept prejudiciu de către anchetatorii de la DNA.

Contextual este de amintit că aceeași posibilitate a avut-o și Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, posibilitate de care fostul lider al PSD nu s-a folosit niciodată invocându-și mereu nevinovăția.

Citește și: Clișeele' europarlamentarului Manda, DEMONTATE FIR CU FIR de DNA - Celelalte INTERCEPTĂRI arată...

Fișă de dosar

Florian Bodog este acum judecat pentru fapte de mare corupție, respectiv, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

Alături de el va răspunde în fața magistraților ICCJ Olivia Andreea Marcu fostă Baciu, angajată în funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).

Citește și: Dosarul de CORUPȚIE în care Viorel Hrebenciuc a primit deja trei ani cu EXECUTARE, la A PATRA AMÂNARE

În calitate de ministru al Sănătății, arată DNA, inculpatul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În același context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.

Ministerul Sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere că, la data săvârșirii faptelor, inculpatul Bodog Florian Dorel avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia.

A plătit integral prejudiciul...

„La data de 26.08.2021 inculpatul Bodog Florian Dorel a depus extrasul contului bancar nr...., în care a consemnat suma de 75.741,25 RON (vol.3 fil.276).

- Prin ordonanța nr.280/P/2019 din data de 26.08.2021 (vol.3 fil.277-280) s­a dispus instituirea sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 75.656 lei, asupra sumelor de bani existente în contul bancar nr. ...deschis pe numele inculpatului Dorel Bodog, în care a consemnat suma de 75.741,25 RON, măsura fiind adusă la îndeplinire prin procesul verbal din data de 26.08.2021.”, notează DNA în dosarul transmis instanței supreme.

Este de amintit că într-un caz similar, fostul președinte al PSD Liviu Dragnea, a refuzat constant să achite prejudiciul constatat de către procurorii DNA în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Totodată, în același dosar fosta soție a ex-liderului PSD, Bombonica Dragnea a achitat integral prejudiciul, lucru luat în considerarea de către magistrații ICCJ la stabilirea deciziei finale.

Fostul lider al PSD a fost condamnat, definitiv, de către ICCJ în respectivul dosar la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.