Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorul PNL Alin Tişe a solicitat demersuri în Comisia Juridică pentru destituirea lui Ciorbea

Ciorbea a recunoscut că selectează OUG-urile lui Ponta când le analizează.

Este foarte grav faptul că Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, a recunoscut că există practica să nu se analizeze obiectiv toate Ordonanţele de Urgenţă. Adică, dacă este vorba de ordonanţe cu iz politic sau cu caracter electoral sau dacă Ordonanţele de Urgenţă sunt  neconstituţionale, acestea nu sunt atacate. Această abordare reprezintă arbitrariu, o ilegalitate şi un abuz din partea acestei instituţii,  în acelaşi timp fiind încălcat şi statul de drept. Destituirea de urgenţă a Avocatului Poporului este obligatorie. În calitate de senator, am solicitat Comisiei Juridice a Senatului din care fac parte, să înceapă demersurile pentru destituirea domnului Victor Ciorbea, având în vedere ultimele declaraţii şi faptul că  nu a atacat nici o ordonanţă declarată neconstituţională a Guvernului Ponta dată în ultimii 2 ani.” a declarat senatorul PNL, Alin Tişe, membru în Comisia Juridică din Senat.

Raportul Comisiei Europene a arătat expres că Avocatul Poporului trebuia să intervină, cel puţin în urma solicitărilor exprese referitoare la OUG privind migraţia aleşilor locali.

În replica, domnul Victor Ciorbea a recunoscut că nu se analizează obiectiv toate OUG. "Ne asumam cele mentionate in raport, cu observatia ca, asa cum am informat opinia publica si pe reprezentantii Comisiei la intalnirea pe care am avut-o in cursul anului trecut, la nivelul institutiei Avocatului Poporului exista practica de a nu ne implica in controlul de constitutionalitate a Legilor sau Ordonantelor de urgenta ale Guvernului care au un pronuntat caracter politic sau electoral", arata Ciorbea într-un comunicat de presă.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.