Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Federației Ruse', declară Miroslav Lazanski

vestidinrusia.ro
Miroslav Lazanski

Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Rusiei, în pofida apelurilor lansate de Uniunea Europeană de a susține regimul de sancțiuni al UE în cadrul pregătirii în vederea aderării la bloc, a anunțat ambasadorul Serbiei în Federația Rusă, Miroslav Lazanski, într-un interviu pentru cotidianul Izvestia, preluat de Kommersant.

”În legătură cu apelul lansat de șeful diplomației UE, Josel Borrel, care a cerut Serbiei să se alăture cât mai activ la regimurile de sancțiuni, putem spune că, din punctul de vedere al poziției noastre, asta nu este politică, ci o lipsă a politicii și că Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Federației Ruse”, a spus domnul Lazanski.

El a arătat că Serbia a fost supusă sancțiunilor din partea țărilor occidentale și înțelege gradul lor de influență asupra vieții cetățenilor țării. În plus, Serbia speră că, până aderarea țării la UE, pozițiile Bruxelles-ului față de Rusia se vor atenua. Negocierile de aderare a Serbiei la UE ar urma să fie finalizate în 2024, aderarea propriu-zisă urmând să se producă în 2026.

Kommersant menționează că, la 26 aprilie, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a cerut Serbiei să se alăture mai activ sancțiunilor europene. ”Serbia trebuie să se implice mai activ în regimurile de sancțiuni ale politicii externe a UE, ceea ce reprezintă unul dintre elementele de apropiere a politicii noastre externe în cadrul procesului de aderare la UE”, a afirmat Borrel la acea dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.