Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare totală pe DN1: Încep lucrările la centura printre case, proiectul baronului Bolojan, în ciuda proceselor aflate pe rol

Încep lucrările la Centura Aleșd în județul Bihor. Prin zonă trec zilnic aproximativ 12.000 de mașini, iar noul drum se presupune că va fluidiza traficul prin sectorul bihorean al DN1. Așa-zisa fluidizare este însă puțin probabilă, pentru că viitoarea centură trece printr-un cartier rezidențial, cu aceleași limite de viteză. În ciuda faptului că proiectul a fost contestat în instanță, la fel ca exproprierile, proiectul merge mai departe.

Consiliul Județean Bihor a emis joi ordinul de începere a lucrărilor la Centura Aleșd. Conform contractului, constructorul are la dispoziție 12 luni pentru execuția lucrării, transmite Mediafax.

Într-o primă etapă se va face organizarea de șantier, iar apoi vor începe lucrările propriu-zise, anunță autoritățile.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,8 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă, au explicat reprezentanții CJ Bihor.

Valoarea contractului se ridică la 74,8 milioane lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit autorităților bihorene, cel mai aglomerat drum din județul Bihor este DN 1, din Oradea spre Cluj. La ieșirea din Oradea, în fiecare zi, în trafic sunt peste 20.000 de mașini care circulă în coloană. Traficul este aglomerat și în zona Aleşd, la intrarea în oraş înregistrându-se peste 12.000 de mașini pe zi.

Din cauza traficului suplimentar de pe străzile laterale, traversarea orașului Aleşd durează minute bune, problema putând fi rezolvată prin realizarea unei centuri, au stabilit specialiștii anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.