Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simpozionul Român al Energiei 2021 se va desfășura în perioada 6-8 septembrie

curent electric

Consiliul Mondial al Energiei - Comitetul Naţional Român (CNR-CME) organizează, în perioada 6-8 septembrie, SIREN - Simpozionul Român al Energiei 2021, care va găzdui dezbateri relevante privind tranziţia sectorului românesc al energiei către ţintele autoangajate de către România ca Stat Membru al Uniunii Europene.

"Acum, mai mult ca niciodată, există provocări extraordinare care stau în faţa sectoarelor energetice ale ţărilor din regiune, inclusiv al celui românesc, complexitatea problemelor fiind amplificată de actuala pandemie. În privinţa sectorului energiei din România, o mulţime de factori externi şi interni generează condiţiile unei noi viziuni şi - deci - impun o nouă abordare a dezvoltării acestui sector. În esenţă, fiind la un punct de cotitură, trebuie regândite să regândim soluţiile pentru îmbunătăţirea situaţiei sectorului în perspectiva unui nou început. Totodată, se constată ritmul tot mai accelerat de transformare a tehnologiilor din sectorul energiei, unele complet noi, numite chiar "disruptive", lucru care impune o readaptare a politicilor aferente transpuse printr-un cadru legislativ şi de reglementare adecvat", susţin organizatorii.

În acest context şi având în vedere misiunea declarată a CNR-CME, s-a considerat utilă organizarea bienală a unui Simpozion Naţional al Energiei (SIREN) care să găzduiască dezbateri relevante privind tranziţia sectorului românesc al energiei către ţintele autoangajate de către România ca Stat Membru al UE şi care - prin concluziile la care se ajunge în cadrul lui - poate ajuta la realizarea unor decizii corecte.

Programul SIREN va cuprinde 4 evenimente principale: sesiuni de discuţii cu subiecte de actualitate la nivel naţional care să susţină tema principală a simpozionului precum şi patru sesiuni de comunicări la care se aşteaptă prezentări în plen şi postere ale articolelor ştiinţifice realizate de către specialişti din comunitatea energeticienilor din România şi membrii ai comunităţii academice din România, potrivit Agerpres.ro.

"Necesitatea şi importanţa evenimentului este dată de oportunitatea lansării economice la nivelul Uniunii Europene, a relansării economiei europene şi a promovării programelor de finanţare şi de ajutor, cum sunt Green Deal, Next Generation, Just Transition Fund, iniţiate de Uniunea Europeană şi la care statele membre sunt, în acest moment, parte. Este necesară redesenarea întregului cadru legislativ, pachetul 55, care presupune schimbarea Legii energiei electrice, a energiei regenerabile, a eficienţei energetice, deci, a legislaţiei primare", a declarat Iulian Iancu, preşedintele CNR-CME, citat în comunicatul transmis de organizatori.

Asociaţia Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală, fără scop lucrativ sau patrimonial care cuprinde cea mai mare reţea naţională de specialişti din domeniul energiei.

CNR-CME este principala organizaţie din domeniul energiei din România şi este membru fondator al Consiliului Mondial al Energiei, din anul 1924. CNR-CME concentrează interesele diferitelor instituţii şi organizaţii din România interesate în problemele energiei şi ale relaţiei acesteia cu economia şi cu mediul înconjurator, ale specialiştilor şi ale societăţii civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.