Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria. Raidurile aeriene împotriva jihadiştilor fac noi victme în rândul civililor

pixabay
siria 1

Paisprezece civili, printre care şase copii, au fost ucişi joi în presupuse raiduri ale coaliţiei internaţionale antijihadiste asupra unui sat din nordul Siriei controlat de Statul Islamic (SI), a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, conform agerpres.

'Raidurile au lovit satul Al-Matab după miezul nopţii şi au fost probabil lansate de coaliţia' internaţională condusă de SUA, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Un STAT american face plângere în justiţie împotriva ultimului decret semnat de Trump

Al-Matab se află în apropierea unui drum strategic care leagă Raqqa, bastion al SI în Siria, de oraşul Deir Ezzor, capitala provinciei vecine cu acelaşi nume. Luptătorii Forţelor Democratice Siriene (FDS), o alianţă arabo-kurdă susţinută de Washington, avansează spre această localitate situată la 55 km sud-est de Raqqa, a spus el.

Coaliţia susţine, cu ajutorul avioanelor sale şi prin consilierii săi pe teren, ofensiva lansată de la începutul lunii noiembrie de către FDS.

SUA au anunţat miercuri că au desfăşurat o baterie de artilerie a puşcaşilor marini în Siria pentru a sprijini ofensiva asupra Raqqa, ceea ce marchează o implicare sporită a trupelor americane în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.