Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație absurdă în California: În timp ce interzic mașinile pe benzină sau motorină, autoritățile le cer locuitorilor să nu-și încarce mașinile electrice

Facebook
statii incarcare masini electrice

Cu câteva zile în urmă, oficialii din California au dezvăluit un plan de eliminare treptată a mașinilor noi pe benzină. Acum, oficialii le cer rezidenților să evite să-și încarce vehiculele electrice pentru a nu copleși rețeaua electrică, notează Daily Wire.

Vestul Statelor Unite se confruntă cu un val de căldură care ar putea duce la temperaturi de până la 46 grade Celsius, potrivit Serviciului Național de Meteorologie. Prin urmare, Operatorul Independent de Sistem din California încearcă să adune toate resursele disponibile pentru a face față cererii mai mari de energie electrică și se așteaptă să emită avize de "conservare voluntară a energiei" în weekend.

"Primele trei acțiuni de conservare sunt să setați termostatele la 25 de grade sau mai mult, să evitați utilizarea aparatelor electrocasnice mari și încărcarea vehiculelor electrice și să stingeți luminile inutile", potrivit American Public Power Association. În timpul unei "alerte Flex", locuitorii sunt încurajați să reducă consumul de energie între orele 16:00 și 21:00 - ore în care "cererea de energie electrică rămâne ridicată și există mai puțină energie solară disponibilă".

California s-a confruntat, de asemenea, cu o rundă de pene de curent în aceeași perioadă a anului trecut. Statul a emis Alerte Flex deoarece operatorii de rețea au prezis "o creștere a cererii de energie electrică, în principal din cauza utilizării aerului condiționat" legată de temperaturile extreme.

Avertismentele privind capacitatea scăzută a rețelei vin la câteva zile după ce California Air Resources Board a emis noi reguli care impun ca 35% din vehiculele noi să producă zero emisii până în 2026 - un standard care va crește la un reper de 68% până în 2030 și la un nivel de 100% până în 2035. Cu toate acestea, experții au avertizat că rețeaua electrică a statului va avea nevoie de modernizări semnificative pentru a gestiona o tranziție rapidă de la vehiculele cu combustie internă.

"În prezent, majoritatea oamenilor își încarcă mașinile electrice atunci când se întorc acasă seara - când cererea de electricitate este de obicei la vârf", potrivit cercetătorilor de la Colegiul de Inginerie al Universității Cornell. "Dacă nu este gestionată, energia solicitată de multe vehicule electrice care se încarcă simultan seara va amplifica vârfurile de sarcină existente, putând depăși capacitatea actuală a rețelei de a satisface cererea".

Legislativele din Massachusetts, Washington și Virginia au adoptat anterior legi care să conformeze statele lor la standardele aprobate de California Air Resources Board. Cu toate acestea, oficialii din Virginia au denunțat legile statului - aprobate anul trecut, când democrații controlau Adunarea Generală - și încearcă să le abroge.

"Într-un efort de a transforma Virginia în California, politicienii liberali care au condus anterior guvernul nostru au vândut Virginia, supunând șoferii din Virginia legilor privind vehiculele din California", a scris guvernatorul Glenn Youngkin. "Acum, conform acestui pact, locuitorii Virginiei vor fi forțați să adopte legea californiană care interzice vânzarea de vehicule pe benzină și diesel. Sunt deja la lucru pentru a împiedica ca acest edict ridicol să fie impus virginienilor. Legile ieșite din comun ale Californiei nu au ce căuta în Commonwealth-ul nostru."

La nivel național, oficialii democrați au fost la fel de dornici să elimine treptat vehiculele cu combustie internă, stimulând în același timp achiziționarea de mașini electrice. Legea privind reducerea inflației, pe care președintele Joe Biden a semnat-o la începutul acestei luni, a dat undă verde creditelor fiscale de 7.500 de dolari pentru achiziționarea de vehicule electrice noi - chiar dacă Ford și GM au crescut prețurile vehiculelor electrice cu aproximativ aceeași sumă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.