Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație explozivă în dosarul lui Lucian Bode: toți cei 3 judecători au făcut cereri de abținere. Sunt foști sau actuali angajați ai UBB

YouTube
Lucian Bode

Situație inedită în procesul în care ministrul Lucian Bode a cerut suspendarea hotărârii Comisiei de etică a UBB Cluj prin care i s-a reexaminat teza de doctorat și s-a constat că sunt niște probleme. Toți trei judecătorii din completul Curții de Apel Cluj au fomulat cereri de abținere. Unul dintre ei este cadru didactic și doctorand la Facultatea de Drept a UBB, iar altul a fost doctorand și seminarist. Cu toate acestea, alt complet de la Curte le-a respins cererile și procesul continuă cu toți trei.

În 1 martie, s-a respins cererea de abținere a judecătorului Anghel Pop de către ceilalți doi judecători din complet, informează Clujust.

În 22 martie, avocații lui Bode au cerut recuzarea completului, iar toți trei magistrații au formulat cereri de abținere. Pop, pentru a doua oară.

Acesta a arătat că are calitatea de cadru didactic asociat în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai şi susţine seminare de drept administrativ sub coordonarea prof. univ. Ovidiu Podaru, fiind angajat al intimatei Universitatea Babeș-Bolyai cu contractul individual de muncă înregistrat în Registrul general de evidenţă a salariaţilor din 5 octonbrie 2022.

Totodată, Pop are calitatea de doctorand al Şcolii Doctorale de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, sub coordonarea profesorului Ovidiu Podaru.

Judecătoarea Iarina Prelipceanu a menționat că a fost doctorandă in cadrul Universităţii Babeş -Bolyai, conducător de doctorat profesor Dacian Dragoş, fiind şi coautori alături de alte 5 persoane, ai unei lucrări scrise privind Codul ReNEUAL de procedură administrativă. a U.E. De asemenea, Prelipceanu a desfășurat seminarii la Facultatea de Drept a UBB.

Delia Maruscian și-a justificat cererea de abținere în considerarea faptului că a participat la solutionarea cererii de abţinere formulată, in acelasi dosar, de către judecător Pop, pentru a elimina orice fel de indoieli cu privire la impartialitatea ei, motivat si de faptul că si-a expus punctul de vedere cu privire la declaratia de abţinere anterioară a lui Pop.

Unele surse spun și că judecătoarea Marusciac ar fi obținut titlul de doctor la UBB.

Judecătorii au fost menținuți în dosar

În 30 martie, un alt complet de la CA Cluj a decis: ”Respinge ca inadmisibilă declaratia de abtinere formulata de domnul judecator Pop Anghel Marian si ca nefondate declaratiile de abtinere formulate de doamnele judecator Prelipceanu Iarina-Ioana si Marusciac Delia.

Respinge cererea de recuzare a completului de judecata alcatuit din domnul judecator Pop Anghel Marian, doamna judecator -Ioana si doamna judecator Marusciac Delia formulata de Bode Lucian Nicolae.

Cu drept de recurs 5 zile de la comunicarea deciziei de solutionare a recursului declarat in dosarul nr. 16/84/2023, in ceea ce priveste solutia data cererii de recuzare.”

Următorul termen de judecată este în 3 mai, cu același complet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.