Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație extrem de critică la o casă de bătrâni: 90 de persoane infectate cu Covid-19 au rămas fără medic

Inquam Photos / Octav Ganea
decontaminare Salvare medici ambulanta

90 de vârstnici infectați cu Covid-19 au rămas fără medic la Casa Theodora din Cluj-Napoca, în condițiile în care dr. Lorant Szentagotai a fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat din cauza Covid-19 și a epuizării.

Vârstnicii din cămin infectați cu Covid-19 dar care suferă și de alte afecțiuni sunt bine îngrijiți de asistente și infirmiere, notează deputalul USR Emanuel Ungureanu, pe Facebook, relatează Mediafax.

„Fac un apel public, din nou, la un medic disponibil, care a trecut prin infecția cu Sars Cov 2 dispus să dea o mână de ajutor la Casa Theodora. Medicul Szentagotai a rezistat eroic până astăzi, luptând să ajute vârstnicii din acest cămin, aseară l-am găsit cu perfuzii și cu oxigen în cabinetul său(vezi foto)complet epuizat dar încă capabil să ajute.

Azi nu a mai putut să reziste și a fost transportat la spital.

Sper din toată inima ca vârstnicii din cămin să treacă în număr cât mai mare cu bine peste acest moment extrem de greu și fac un nou apel public la DSP Cluj și Colegiul Medicilor să găsească soluții de îngrijire pentru bolnavii din Cămin, împreună cu conducerea Casei Theodora”, spune deputatul.

Citește și: E OFICIAL! Rezultatul alegerilor parlamentare după contestații: clasamentul partidelor .

Mihai Moisescu, director DSP Cluj, a declarat pentru Digi24: „În total din 27 până acum avem 87 de cazuri active. Am păstrat zilnic legătura cu dl. doctor. Și azi am avut o intervenție cu dânsul. I-am spus că starea sa de sănătate dispune internarea în spital. Căutăm voluntari care să asiste persoanele din căminele de vârstnici, iar cei în stare gravă să fie internați. (...) Ar fi dedorit să fie un medic de medicină internă sau pneumolog. Am căutat în județ. Am luat legătura cu Colegiul Medicilor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.