Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soacra cumnatului lui Mircea Geoană AMNEZICĂ în fața judecătorilor ICCJ - A explicat cum a ajuns un Porche Chayenne în posesia sa

soacra costea, dima agela

Soacra lui Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, judecat pentru fapte de mare corupție în dosarul fostului ministru a Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a compărut, joi la ICCJ și a explicat cum a intrat în posesia unei limuzine de zeci de mii de euro, de la casa de avocatură Boștină și asociații.

Cu toate acestea femeia a spus că nu îți menține declarația de la urmărire penală, de la DNA, afirmând că ofițerii nu i-ar fi dat voie să facă modificări la declarație în lipsa procurorului de anchetă și că ea nu ar fi spus cele consemnate în respectivul document.

Citește și: IJ ar fi `lucrat pe SUB MÂNĂ` pentru ELIMINAREA procurorului din cazul COLECTIV...

Cu calm, ICCJ a reluat în regie proprie audierea Danielei Angela Dima, soacra lui Ionuț Costea, și i-au cerut acesteia să explice rostul unei firme pe care o administra dar care nu avea nicio activitate și modalitatea în care a primit spre folosință o limuzină de zeci de mii de euro  de la casa de avocatură Boștină și Asociații.

„...Eu am refuzat sa semnez declarația dar mi s-a spus de către ofițeri ca atâta vreme cât procurorul nu mai este prezent nu pot sa nu o semneze dar nici sa modific nimic din ceea ce e consemnat.

La acest moment nu îmi amintesc mare lucru despre declarația de la urmărire penală.

Iccj: l-ați cumpărat de la Bostina (autoturismul clasa limuzină - n.n)?

Da, de la ei l-am cumpărat. Eu știam de exemplu ca mașina nu era cumpărată de Bostina...și știam în același timp și că ginerele meu Costea Ionuț are mulți bani la ei. Nu știu să explic ce fel de bani, de unde, știu doar ca Boștină îi administrase niște sume mari de bani.

Citește și: Precedentul PERICULOS pe care îl ÎNCEARCĂ judecătorii din CSM...

Nu cunosc în ce condiții îi administra dar mi-am zis sa intervin si sa le cer acea mașină Si eu aveam bani împrumutați lor, copiiilor, si am stabilit ca din banii mei la ei și ai lor la Boștină să plătim această mașină Porsche Chayenne.

Nu știu precis cum l-a luat. Eu am folosit masina si înainte de achiziția efectivă. Duceam copiii la școală și la grădinița. Eu ce am făcut la el a fost un schimb de cauciucuri. Am fost cu el la un service de lângă casa.

Masina a mai fost folosita de fiica mea”, a explicat martora Dima în fața judecătorilor.

Aceasta a trebuit să ofere explicații privind o firmă la care era administrator dar care era inactivă fiscal.

„In societatea respectiva eram administrator. Atâta știu că societatea nu functiona, era declarata inactiva fiscal și din toate punctele de vedere.

Am ajuns administratorul ei dar nu stiu cum am gasit-o. Tocmai ma pensionasem. Nu am făcut decât sa devin administrator dar nu am efectuat absolut nicio operațiune si nici nu am semnat vreodata vreun act referitor la ea. Sunt administratorul ei și acum.

Citește și: Soțul unei foste CANDIDATE la prezidențiale a dat EXPLICAȚII la ICCJ...

Iccj: cum explicații ca țineți frâiele unei societăți fara nicio activitate?

Acum nu am nicio explicație. Nu-mi amintesc ce a fost fost la vremea respectiva, de ce am preluat-o...ocupata nu eram, ma pensionasem. Si pentru o societate inactiva nu ai ce sa faci...pur și simplu devenisem administrator.

Iccj: Mergeați la sediul societății?

Mergeam la sediu pentru ca ma ocupam cu facturile de utilități. Le-am ținut pe toate într-un birou. Făceam toate astea pentru copii. In acest context intram in acea clădire.

Iccj: in declarația de la urmarire spuneați ca ați discutat cu Mihaela Mititelu care v-a spus ca ea deține o societate pe care ați putea sa o preluați.

Nu o cunosc pe doamna asta. Am vazut-o o singura data ei nu i-am reținut nici măcar figura. Nu o pot recunoaște. Este exclus pentru ca eu nu am vorbit niciodată cu aceasta doamna.

Nu îl cunosc pe Sebastian Vlădescu in sensul unor discuții sau întâlniri. Cunosc despre el asa cum îl cunoaște toata lumea.

Nu știu dacă ginerele meu îl cunoștea si in ce context . Nu ne confesam. Cel puțin nu el mie. Eu ii ajutam cu copiii și ce mai era nevoie după pensionare.

Nici ei nu știu sa fi avut viață socială foarte activa. Eu nu am discutat niciodată cu acest domn.

Iccj: societatea DTL Medical va spune ceva?

Citește și: `Pentru ce a plătit Adamescu s-a rezolvat` - Discuțiile de TAINĂ dintre SĂGEATĂ și LVRATORUL MITELOR...

Nu cunosc nimic despre acest nume.

Iccj: in declarația de la urmărire penală spuneți ca ati xeroxat documente pentru aceasta societate și le-ati trimis la DNA.

Aveam niște acte în acea locație de la societatea despre care am precizat deja. Eu am găsit actele de la dtl medical cand cautam in fiset cu acte actele de la Bid Engineering Infrastructure.

Iccj: pai spuneți ca ati xeroxat acte cu doamna Mititelu.

Eu acolo am cerut permisiunea unor fete sa xeroxez acte. Nu știam cum era precis acolo... Nu cunosc nimic despre aceasta societate DTL Medical.

In declarațiile de la fila patru din declarația de la DNA nu e real ca am anuntat-o pe doamna Mititelu ca trebuie sa pună la dispoziție documente de la DTL si nici nu am xeroxat cu ea astfel de documente.

După cum am spus o singura data am vazut-o acolo la sediul societății. Cu o zi înainte de a duce documentele la dna. Am văzut-o în. Treacăt si nici acum nu as recunoqste-o dacă aș vedea-o. Vorbesc de sediul din Sandu Aldea 25

DNA: spune ca folosit mașina pentru a duce copiii. Cine i-a pus la dispoziție concret mașina.

Nu știu.

Iccj: de unde ati fost sa luați acea masina?

Cu acea mașină circulase înainte fiica mea. Și la un moment dat auzisem că Bostina vrea să vândă. In acest context am zis ca pun eu banii împrumutați la ei si sa pună și copiii. Concret masina am luat-o de la adresa menționată.

Cheile erau la locuința copiiilor.

Citește și: EXCLUSIV! În plină CRIZĂ financiară cumnatul lui Mircea Geoană vedea lumea şi primea un Porche Cayenne...

DNA: ați negociat vreun contract pentru Bid Engineering??

Niciodată. Nu s-a semnat nimic și nu s-a făcut nicio activitate.

Dna: a vrut cineva să preia acea societate ?

Nu cunosc să fi avut vreo astfel de discuție. Nu-mi amintesc absolut nimic despre contextul în care am ajuns administrator.

Personal știu ca el, Costea le-a fost naș de botez domnului Boștină. Eu personal cu familia lui Boștină rețin că ne-am văzut o singură dată la un eveniment pe care nu îl pot preciza. Costea avea mare încredere în domnul Bostina.

Il auzeam in discuții. Tot spunea ca vorbește cu Doru...”, a mai spus martora în sala de judecată.

De ce nu corespund declarațiile...

Procurorii DNA au trimis recent instanței supreme dosarul de mare corupție al fostului ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, pentru două fapte de luare de mită și pentru o faptă de trafic de influență.

STIRIPESURSE a prezentat în exclusivitate detaliile neștiute ale acestui caz, de la cum au reușit procurorii DNA depistarea banilor de peste hotare a celor cercetați și până la probarea acuzațiilor ce sunt aduse celor trimiși în judecată.

Astfel, alături de Vlădescu mai sunt judecați cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea dar și fostul deputat Cristian Boureanu pentru fapte de complicitate la luare de mită și trafic de influență.

Soacra lui Costea, cu subsemnatul la DNA

Procurorii DNA au documentat serios situaţia primirii unei maşini Porche Cayenne de către Ionuţ Costea. Astfel aceştia au urmărit circuitul financiar dar şi circuitul vehiculului şi astfel au aflat că acesta a fost preluat de la o firmă condusă de un văr al lui Costea de către casa de avocatură Boştină.

Casa de avocatură Boştină era în înţelegere cu acelaşi Ionuţ Costea, iar la final vehiculul a ajuns în proprietatea soacrei lui Ionuţ Costea, Daniela Angela Dima.

În acest context, femeia a fost chemată de anchetatori, ca martor, pentru a explica modalitatea în care a ajuns să semneze cu casa de avocatură Boştină preluarea maşinii de lux pe numele său.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

"Eu personal nu am dat niciun ban pentru achiziţia autoturismului şi nici nu mi s-a cerut. Eu am dedus că aceştia ştiu că autoturismul urmează să fie achitat de către Costea Mircea-Ionuţ.

În acel moment autoturismul se afla în posesia mea, deplasându-mă chiar cu el pentru semnarea actelor la sediul firmei de avocaţi.

Ulterior i-am solicitat lui Costea Mircea-Ionuţ să achite el maşina, ţinând cont şi de faptul că avea acea datorie de 37.000 euro la mine.

În prezent cred că mai am de achitat suma de 7.000 de euro. Evidenţa o ţin acasă. De plata autoturismului s-a ocupat Costea Mircea-Ionuţ. Eu am dorit ca maşina să fie pe numele deoarece intenţionam să i-o dau fiicei mele.

Maşina a fost condusă în special de către fiica mea şi de către mine. Costea Ionuţ a condus-o foarte rar”, le-a explicat soacra lui Costea anchetatorilor.

Circuitul Porche-ului "în natură"

Procurorii arată că din fondurile încasate de Boştină şi Asociaţii de la compania Swietelsky, Costea a primit, în perioada decembrie 2011-martie 2013, suma totală de 468.358,52 de lei, sub forma suportării costurilor unui autoturism Porsche Cayenne folosit de el şi soţia acestuia, Alina Violeta Costea.

Această achiziţie s-a realizat în două etape, prima fiind achiziţia autoturismului de către societatea Dom Leasing. Banii necesari au fost puşi la dispoziţia acestei societăţi de către Boştină and Associates Gmbh Austria printr-un împrumut.

Imediat după achiziţie, maşina a fost dată în folosinţă soţiei lui Ionuţ Costea.

A doua etapă a constat în vânzarea autoturismului de către Dom Leasing către Boştină şi Asociaţii cu suma de 468.358,52 lei, sumă achitată prin transfer bancar.

Apoi, arată DNA, s- a încheiat un contract de vânzare cumpărare între Boştină şi Asociaţii şi Daniela Angela Dima, soacra lui Ionuţ Costea, prin care autoturismul a trecut în proprietatea acesteia din urmă, fără însă a fi achitat preţul.

Citește și: BREAKING SURSE Proiectul rețelei electrice de la Spitalul Neamț NU A AVUT AVIZE...

Discrepanțe

STIRIPESURSE va reda declarația completă privind apartenența soacrei lui Ionuț Costea la societatea Bid Engineering, așa cum a fost ea consemnată la DNA la momentul audierii acesteia ca martor.

„Prin intermediul ginerelui meu, Costea Mircea-Ionuţ, am cunoscut-o pe Mititelu Mihaela în urmă cu mai mulţi ani în cadrul unui eveniment privat din cursul anului 2007 (botezul nepotului). Nu mi s-a spus cu ce se ocupă aceasta şi nici nu am întrebat.

In urmă cu aproximativ 3-4 ani, eu eram în prag de pensionare şi îmi căutam diverse activităţi pentru a mă menţine activă. In acest context, eu am discutat cu doamna Mititelu Mihaela iar ea mi-a spus că are o societate pe care aş putea să o preiau ca administrator, dar care este în inactivitate.

Treaba mea era să am grijă cu firma de contabilitate să se depună declaraţiile fiscale la timp şi în mod corect. Eu am fost de acord şi, la sediul societăţii Bid Engineering Infrastructure din str. Constantin Sandu Aldea, nr. 25, am semnat actele de preluare a firmei, în prezenţa unui avocat”, se arată în declarația femeii din faza anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.