Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Social-democrații germani încep oficial procedura: Fostul cancelar Gerhard Schröder riscă să fie exclus din partid

Tagesspiegel
Gerhard Schröder

Membrii Partidului Social-Democrat din Germania au început joi să discute oficial despre posibilitatea de a-l exclude din partid pe fostul cancelar Gerhard Schröder, relatează presa europeană.

Filiala regională a partidului din Hanovra, unde locuiește Schröder, a început să analizeze 17 cereri din partea membrilor de partid care cer excluderea acestuia.

În același timp, după cum notează presa europeană, decizia comisiei de arbitraj a partidului privind problema apartenenței lui Schröder la partid va fi luată probabil abia peste câteva săptămâni.

Schröder însuși nu s-a prezentat la audiere și, de asemenea, nu a fost prezent nici un avocat care să aibă dreptul de a reprezenta interesele fostului cancelar.

La rândul său, Associated Press notează că probabilitatea ca fostul cancelar să fie exclus din partid este redusă, întrucât în Germania aceasta este o procedură foarte complicată și de lungă durată, care de cele mai multe ori nu duce la un rezultat.

Schröder este criticat în Germania pentru că nu a fost suficient de dur, în opinia mai multor politicieni locali, față de Rusia. La 19 mai, Spiegel a relatat că Schröder a rămas fără un birou în Bundestag, la care avea dreptul pe bani publici, și fără angajați. Această decizie a fost luată de comisia de buget din Bundestag, iar înainte de aceasta, reprezentanții coaliției de guvernare din Germania au depus o cerere corespunzătoare.

Schröder a fost cancelar al Germaniei între 1998 și 2005.

Fostul cancelar Gerhard Schröder nu este dispus să întrerupă contactele cu președintele rus Vladimir Putin, în ciuda războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care durează de patru luni și jumătate. „Nu voi renunța la oportunitățile mele de a discuta cu președintele Putin", a declarat Schröder într-un interviu acordat publicației "Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

În luna mai, Gerhard Schröder a demisionat din vârful companiei petroliere de stat ruse Rosneft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.