Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: 56% dintre britanici ar vota ca M. Britanie să rămână în UE

reuters
brexit, curtea suprema

Britanicii ar vota în proporţie de 56% la 44% în favoarea rămânerii ţării în Uniunea Europeană (UE) dacă această întrebare le-ar fi adresată din nou prin referendum, potrivit unui sondaj YouGov realizat la 16 ianuarie, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Susţinerea taberei ”Remain” se află la cel mai înalt nivel după şocul victoriei taberei ”Leave” în referendumul de la 23 iunie 2016, relevă această anchetă difuzată de grupul People's Vote, care pledează în favoarea organizării unui al doilea referendum cu privire la Brexit.

”Avansul remain, de 12 puncte procentuale, este cel mai mare înregistrat până acum”, subliniază Peter Kellner, fostul preşedinte YouGov, citat într-un comunicat al People's Vote.

Citește și: Merkel intervine - Iohannis îi ia fața lui Dăncilă și va reprezenta România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului UE la un eveniment extern

Aceste date nu includ însă opinia britanicilor care au declarat că nu intenţionează să voteze sau că nu ştiu ce ar vota.

Ţinând cont de absenteism (6%) şi indecisi (7%), suţinătorii rămânerii regatului în UE ar obţine, cu toate acestea, o victorie, cu 48% la 38%, potrivit YouGov, care a intervievat în această anchetă un eşantion de 1.070 britanici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.