Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sotheby's vrea să creeze evenimentul toamnei prezentând un portret atribuit lui Botticelli estimat la 80 de milioane de dolari

Sotheby’s

Casa de vânzări Sotheby's a estimat la mai mult de 80 de milioane de dolari tabloul "Young Man Holding a Roundel", singurul rămas în posesia unui privat şi a cărui atribuire i-a fost contestată, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

Portretul bărbatului cu medalion este foarte asemănător celui pictat în 1474 de Sandro Botticelli (1445-1510) şi păstrat la Galeriile Uffizi din Florenţa.

Anunţat ca fiind pictat de mâna maestrului Renaşterii italiene, portretul (58 cm x 39,2 cm) va fi vedeta sesiunii de vânzări dedicată tablourilor vechi, în ianuarie, la New York.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Sotheby's nu a ezitat estimându-l la mai mult de 80 de milioane de dolari, comparându-l ca importanţă cu Portretul lui "Adele Bloch-Bauer II" de Gustav Klimt (87,9 milioane de dolari în 2006) şi al lui "Docteur Gachet" de Van Gogh (82,5 milioane de dolari în 1990).

"Tabloul nostru "Young Man Holding a Roundel" are 550 de ani şi totuşi arată ca şi cum ar fi intrat în galeriile noastre în dimineaţa asta", a spus George Wachter, co-preşedinte al Sotheby’s pentru picturi vechi. "Este o adevărată frumuseţe".

Cele mai multe lucrări Botticelli se află în marile muzee ale lumii şi doar câteva zeci sunt portrete.

Portretul s-a aflat în colecţia lordului Newborough la Caernarfon în Ţara Galilor în anii 1930. Se crede că a fost cumpărat de strămoşul lui Sir Thomas Wynn, primul Lord de Newborough, pe când trăia în Toscana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.