Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania dezvăluie că John McAfee a mai încercat să se sinucidă în închisoare

John McAfee

John McAfee, creatorul american al celebrului antivirus care îi poartă numele, despre care autorităţile cred că s-a sinucis într-o închisoare din Spania luna trecută, a mai încercat să îşi ia viaţa în februarie, determinând o monitorizare mai atentă a sa de către gardieni, a declarat vineri pentru Reuters o sursă din sistemul penitenciar.

Citește și: ULTIMA ORĂ Creatorul sistemului antivirus McAfee a fost găsit mort în penitenciar, în Spania, după ce i se aprobase extrădarea în SUA

Omul de afaceri de 75 de ani a fost găsit mort pe 23 iunie în celula sa din închisoarea Brians 2 de lângă Barcelona, unde aştepta să fie extrădat în SUA. Soţia sa a declarat săptămâna trecută că John McAfee nu s-a sinucis şi a acuzat autorităţile americane pentru moartea sa, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Spaniolii i-au făcut autopsia lui John McAfee, creatorul celebrului antivirus McAfee

Tentativa de sinucidere eşuată a avut loc pe 28 februarie la închisoarea Brians 2, unde se afla după reţinerea sa în octombrie pe aeroportul din Barcelona, a afirmat sursa citată.

După încercarea de a-şi lua viaţa, autorităţile închisorii au decis să monitorizeze sănătatea mintală a deţinutului şi să îl supravegheze atent o perioadă de timp. Sursa a refuzat să precizeze cât timp McAfee a fost supravegheat, invocând motive de confidenţialitate.

Citește și: McAfee se temea că o să fie 'ajutat' să se sinucidă: 'Dacă mă spânzur, precum Epstein, nu va fi vina mea' / Teoria conspirației crește în cazul decesului

Avocatul lui McAfee, Javier Villalba, declarase anterior că clientul său nu a dat semne că ar fi avut gânduri sinucigaşe înainte de a fi găsit mort în celula sa. El împărţea celula cu un alt deţinut, însă era singur în momentul când s-a sinucis.

Ziarul El Pais a relatat luni că autopsia oficială în cazul morţii lui John McAfee a arătat că acesta s-a sinucis, însă oficialii nu au dorit să confirme sau să infirme informaţia.

Citește și: Spania a decis să îl extrădeze pe creatorul antivirusului McAfee în SUA: La 75 de ani, John McAfee a fost arestat anul trecut, în Barcelona .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.