Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Specialiştii au explicat popularitatea 'Star Wars': Aproape o jumătate din omenire crede în existenţa extratereştrilor (studiu)

star wars

Aproape o jumătate din omenire crede în existenţa unor forme de viaţă extraterestre şi vrea să aibă contact cu acestea, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat în 24 de ţări. Cercetătorii susţin că această concluzie explică popularitatea francizei cinematografice „Star Wars” din ultimele patru decenii, informează NEWS.RO, citând Reuters.

Citeşte şi: Şeful CCR, mesaj cu tâlc pentru politicieni, de ziua Constituţiei. Ce le transmite Dorneanu

În preajma lansării filmului „Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi”, pe 15 decembrie în România, cercetători de la agenţia Glocalities au publicat rezultatele unui studiu potrivit cărora 47% din peste 26.000 de respondenţi cred în existenţa unor civilizaţii inteligente extraterestre în univers.

În plus, 61% dintre respondenţi au răspuns afirmativ atunci când au fost întrebaţi dacă ei cred în existenţa „unei forme de viaţă pe alte planete”. Aproximativ un sfert dintre respondenţi au spus că nu cred că există forme de viaţă inteligente dincolo de Pământ.

Dintre cei care cred că există forme de viaţă inteligente în afara Terrei, 60% au spus că ar trebui să contactăm civilizaţiile extraterestre.

Cei mai mulţi respondenţi care cred în existenţa unor forme de viaţă extraterestre inteligente sunt din Rusia (68%).

Interviurile pentru acest studiu au fost realizate în 15 limbi în perioada decembrie 2015 – februarie 2016 în mai multe ţări reprezentând 62% din populaţia lumii şi 80% din economia globală.

Citeşte şi: Ministerul de Finanţe vrea pedepse DURE pentru datornicii la stat: ÎNCHISOARE de la 1 la 6 ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.