Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spitalul Judeţean din Brăila a avut anul trecut peste 40 de cazuri de urgenţă generate de consumul de droguri

alerta

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat, anul trecut, peste 40 de cazuri de urgenţă generate de consumul de droguri, potrivit bilanţului făcut public miercuri de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA). "În anul 2017 au fost colectate 42 fişe privind urgenţele datorate consumului de droguri şi alte substanţe psihoactive de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. La acestea se adaugă fişele de admitere la tratament (102) şi externare (102) colectate de la Spitalul de Psihiatrie Sfântul Pantelimon Brăila", se arată în bilanţul CPECA, conform Agerpres.

De asemenea, în cursul anului trecut, au fost capturate 624,3 grame canabis şi 378,92 grame de produse cu efecte psihoactive (canabinoizi sintetici). În 2017, au fost condamnate pentru infracţiuni la regimul drogurilor 60 de persoane, din care 57 majore şi trei minore. Deţinuţii din Penitenciarul Brăila care se află în executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul drogurilor sunt în număr de 51, din care cinci sunt în stare de recidivă.

Prevalenţa vârstei pentru deţinuţii condamnaţi ca urmare a săvârşirii de infracţiuni la regimul drogurilor este de 22-60 ani, iar drogurile ilegale pentru care au fost săvârşite infracţiunile au fost: cocaină (11 cazuri), cannabis (22 cazuri), heroină (3 cazuri), ecstasy (4 cazuri), amfetamină, MDMA, precum şi alte substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Localurile cu risc crescut în ceea ce priveşte consumul de droguri sunt cluburile, discotecile, barurile, sălile de jocuri mecanice şi pariuri sportive şi alte medii frecventate de tineri, iar segmentul de vârstă în rândul căruia s-a constatat consumul de droguri a fost între 16 şi 35 de ani, tipurile de droguri ilicite consumate fiind canabis, rezină de canabis, ecstasy şi cocaină, se mai arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că s-a constatat o diminuare a consumului şi traficului de droguri pe fondul creşterii consumului de produse din categoria NSP.

De activitatea în domeniul asistenţei consumatorilor de droguri desfăşurată de CPECA au beneficiat 43 de persoane, pentru care s-au organizat 152 şedinţe de management de caz şi de intervenţie psihologică, iar evaluările solicitate prin ordonanţă de către DIICOT au fost în număr de 40.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.