Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sponsorii o apără pe Naomi Osaka, după retragerea de la Roland Garros: 'Îi recunoaştem curajul de a împărtăşi propria experienţă de sănătate mintală'

wtatennis.com
naomi osaka

Naomi Osaka, locul 2 WTA, este susţinută de sponsori, după ce a luat decizia să se retragă din turneul de la Roland Garros, din cauza amenzii pe care i-a dat-o WTA pentru că a boicotat conferinţele de presă, informează CNN, potrivit news.ro.

"Gândurile noastre sunt alături de Naomi. O sprijinim şi îi recunoaştem curajul de a împărtăşi propria experienţă de sănătate mintală", a precizat, într-un comunicat, producătorul de echipament sportiv Nike, cu care Osaka se află sub contract din 2019.

"Decizia luată de Naomi Osaka ne aminteşte tuturor cât de important este de a pune pe primul plan sănătatea şi starea generală de bine. O susţinem şi îi admirăm curajul de a aborda probleme importante, atât pe teren, cât şi în afara terenului”, a arătat Mastercard.

"Ne rugăm pentru recuperarea grabnică a lui Naomi Osaka şi îi dorim succes în continuare", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Nissin Foods, producător japonez de tăiţei (noodles) instant.

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, jucătoarea Naomi Osaka a decis să se retragă de la turneul de la Roland-Garros.

"Cred că cel mai bun lucru ce îl pot face este să mă retrag de la Roland Garros. Pentru toţi jucătorii şi pentru sănătatea mea mintală este să mă retrag pentru ca toată lumea să se poată concentra la turneu. Nu am vrut niciodată să distrag atenţia de la turneu şi recunosc că momentul nu a fost ideal", a declarat Osaka.

Osaka a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public.

"Îmi cer scuze faţă de presa tenisului, care mereu a fost bună cu mine. Dar nu este în felul meu să vorbesc în public şi mereu mi-e teamă. La Paris, m-am simţit vulnerabilă şi am crezut că este mai bine să evit presa. Am spus că eu cred că regulile sunt învechite şi am vrut să ştie toată lumea", a menţionat sportiva.

În urma retragerii japonezei, Ana Bogdan, care ar fi trebuit să fie adversara ei din turul al doile, a acces în turul al treilea.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că Naomi Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media, decizie venită după meciul japonezei cu Patricia Ţig. Dacă ar fi  continuat să refuze să se prezinte la conferinţele de presă, Osaka risca să fie chiar exclusă din competiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.