DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit cu Michèle Ramis şi un grup de investitori francezi din România

stefan radu oprea

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit, miercuri, 31 iulie, cu doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Republicii Franceze în România, și cu un grup de investitori francezi, în contextul dialogului constant cu reprezentanții mediului de afaceri.

Principalele teme ale dialogului au fost îmbunătățirea climatului economic din România, creșterea gradului de atractivitate pentru investiții și aprofundarea cooperării dintre cele două economii.

„Apreciem sugestiile companiilor franceze pentru îmbunătățirea climatului economic din România. Am transmis solicitarea de sprijin din partea Franței și a investitorilor francezi pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, ceea ce ar conduce la diminuarea substanțială a costurilor pentru firme şi cetățeni. De exemplu, compania Dacia-Renault, cel mai mare exportator, are pierderi semnificative din cauza timpului de așteptare în vamă – până la 10 ore”, a declarat Ştefan-Radu Oprea.

Citește și: Rectificarea bugetară nu va da toți banii la Start-up Nation! Scrisoare Deschisă Ministrul IMM și Ștefan-Radu Oprea

Ambasadoarea Michèle Ramis a apreciat realizările substanțiale ale României pe perioada Președinției la Consiliul Uniunii Europene şi perspectivele de intensificare a cooperării, în contextul gradului ridicat de compatibilitate între cele două economii.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea le-a solicitat marilor companii cu capital francez să integreze cât mai mulți furnizori din România, inclusiv IMM-uri, în lanțul de producție. O creștere a gradului de integrare ar avea efecte pozitive pe mai multe planuri: scăderea costurilor de producție, dezvoltarea industriei pe orizontală, creșterea competitivității și reducerea deficitului comercial. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat își manifestă disponibilitatea de a media interacțiunea marilor companii cu IMM-urile și de a face un screening pentru a găsi furnizori care lucrează la standardele solicitate.

La întâlnire, care a avut loc la Ambasada Franței, au participat reprezentanți ai Dacia-Renault, Michelin, Carrefour, Auchan, Timac Agro și ai biroului Business France în România, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

*****

În primele patru luni din anul 2019, totalul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 3,189 miliarde euro, în creștere cu 2,67% față de aceeași perioadă a anului 2018. Exporturile au înregistrat o creștere de 3,76%, până la 1,703 miliarde Euro, iar importurile au totalizat 1,486 miliarde Euro, în creștere cu 1,45% comparativ cu perioada de referință a anului trecut. Balanța comercială a înregistrat un excedent de 217 milioane Euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.