Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Straniul caz al ministrului Cazanciuc si al domnului Hyde

Robert Cazanciuc este, in general, un politician civilizat si un ministru rezonabil al Justitiei. In ciuda nefericitei asocieri cu Ponta si in pofida unui gust nescontat pentru investitii bizare (a se vedea perioada de la MAE), el a reusit mai degraba sa blocheze valul narod anti-DNA din PSD; omul stie destula carte si trece suficient de des pe la Humanitas incat sa inteleaga ca orice asociere cu bizonii care pregatesc pe sestache tot soiul de imunitati pentru parlamentari si care viseaza sa hacuiasca Codul Penal ar fi un dezastru pentru el. Asa se face ca, mormaind mereu explicatii monosilabile si facand pe naivul, Cazanciuc i-a dus constant de nas pe baronii rosii, facandu-i sa viseze un paradis fara DNA si inchisori pe care, de fapt, nu il va asuma niciodata.

Problema e ca, uneori, inca rar, in sufletul bland si placid, de birocrat tarist, al ministrului Cazanciuc rasare din senin – probabil ca sa compenseze cine stie ce melancolii ascunse – un veritabil Mr. Hyde amenintator, suparacios si iute varsatoriu de sange. In urma cu vreo trei luni, de pilda, cand toata lumea se pregatea sa plece in vacanta si isi cumpara saltele si papuci, Cazanciuc s-a trezit din topeala ispravnicului de gubernie si a tunat misterios ca Opozitia va fi anchetata si arestata daca pregateste cumva mitinguri neautorizate. Buna dimineata, soare! Te salut, cumplita creatura wagneriana forjata in Walhalla, cum ne-ai mai bagat tu spaima in oase – ce bine ar fi fost daca te-ai fi aratat la fel de brav si cand a organizat Guvernul tau alegerile in Diaspora, de crapa acum procurorii jucandu-se cu voi pe la DNA.

Mai nou, chiar zilele trecute, magnificul domn Cazanciuc s-a napustit, musculos si neimblanzit ca un spartan sote, asupra Alinei Gorghiu: mai vedem noi, ma intelegi, daca are ea caderea sa vorbeasca despre moralitate…  O insinuare foarte virila – bazata pe prezumtia de ipotetica vinovatie – venita, logic, de la Ministrul Justitiei, pe bunul principiu al lui Beria: “Las’, ca stim noi…”.  Atacul lui Cazanciuc s-a legat natural cu argumentatia de arlechin a lui Ponta din ziua motiunii de cenzura (Nu doar eu sunt penal, toti e posibil sa fim!) si cu o suita de atacuri de presa din ultimele trei zile, menite sa faca din liderii PNL veritabile tinte pentru DNA si chiar SRI. Onoranta companie pentru gogeamitea Ministrul Justitiei – transformat in colportor de presa; rezulta din succesiunea de evenimente ca secretul bizarei personalitati carnasiere a domnului Cazanciuc nu e cine stie ce potiune magica, nici vreo frustrare prea-omeneasca, ci simpla disponibilitate de a raspunde la butoanele celor care coordoneaza strategia imagologica ofensiva a premierului cu pasiuni evazioniste.

Ceea ce e cumva vesel: sa vezi gestionarul Legii din Romania jucand dupa cantecelul unui penal de duzina e o imagine inconfundabila Meanwhile in Romania.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.