Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategii pentru romanii de pretutindeni!

PNL Diaspora salută inițiativa Guvernului României de a organiza dezbaterea cu tema „Mobilitatea forței de muncă: Brain Re/Gain” pentru românii din străinătate.

Considerăm că prin astfel de inițiative concrete statul român va putea contribui în mod concret la diminuarea fenomenului de emigrare și promovarea migrației de întoarcere, împreună cu tot ceea ce presupune aceasta – implementarea de „know-how” aferent, aptitudini și inovație care vor impulsiona economia și societatea.

În prezent, emigrarea este unul dintre principalii factori care contribuie la diminuarea populației României. Dintre cele peste 3,5 milioane de români din străinătate, 2,8 milioane locuiesc în alte state membre ale Uniunii Europene, iar principalul motiv îl reprezintă diferențialul de venituri dintre țara noastră și statele vest-europene. Din păcate, ponderea cea mai importantă a emigrației o reprezintă persoanele din grupa de vârstă 25-64 de ani, fapt care cauzează diminuarea accelerată a forței de muncă de pe teritoriul României, dar și îngreunarea masivă a sistemului de protecție socială. În acest context, nevoia de programe și soluții concrete pentru inversarea procesului de emigrare este imperios necesară, iar actualul executiv este primul care face pași în acest sens.

PNL Diaspora va susține acest demers și își va aduce aportul prin toate structurile sale pentru ca obiectivele să fie îndeplinite.

"Poate că prin astfel de inițiative, vor înțelege și „oamenii de bine” că românii de pretutindeni nu sunt material electoral de care partidele își aduc aminte numai în preajma scrutinului. Suntem încântați să constatăm că multe puncte din programul PNL Diaspora se regăsesc pe agenda unui guvern independent politic – acest lucru ne bucură și ne reconfirmă faptul că ideile și soluțiile noastre nu au doar culoare ideologică ci sunt expresii ale pragmatismului și profesionalismului administrativ. Măsuri precum transparența totală a actului de guvernare sectorial, recunoașterea automată și reducerea termenelor pentru soluționarea cererilor de echivalare a studiilor realizate în străinătate, acordarea de burse de studiu pentru atragerea în țară a copiilor emigranților români, promovarea identității culturale și nu în ultimul rând acordarea de granturi românilor din străinătate care se întorc acasă pentru a începe o afacere sunt idei pe care PNL Diaspora le-a susținut cu tărie, iar faptul că acestea vor deveni politică de stat ne onorează și ne obligă deopotrivă", a declarat prim-vicepreședintele coordonator al PNL Diaspora, Victor Ionescu.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.