Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA anunță că se implică în alegerea procurorului DNA: Ce spun despre Laura Codruţa Kovesi

laura codruta kovesi

Laura Codruţa Kovesi nu are rival pentru un nou mandat la şefia DNA. Adjunctul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Ambasadei, ca Statele Unite sunt impresionate pe ansamblu de munca pe care o face DNA, ca sustin procurorii anticoruptie inclusiv in pregatire si cu suport tehnic, dar a precizat ca in societatile democratice este importanta mentinerea unui echilibru intre siguranta cetatenilor si dreptul la viata privata. Nuland a mai spus ca instrumentarea cazurilor a atins un asemenea nivel incat, daca acum cativa ani se punea problema rezultatelor, acum societatea civila vorbeste despre acest echilibru, considerand ca acest lucru este “foarte sanatos”.

Citeşte şi: Cine a ajuns să conducă studiourile MediaPro: Fosta noră a lui Nicolae Ceaușescu

"Pe ansamblu suntem impresionati de munca pe care o face DNA. Sustinem DNA inclusiv in pregatire si suportul tehnic. Evident, in societatile democratice este cu adevarat importanta mentinerea unui echilibru intre siguranta cetatenilor si dreptul la viata privata. Toti ne luptam cu asta. Ceea este interesant este faptul ca instrumentarea cazurilor a avansat la un asemenea nivel aici – imi amintesc cand veneam in urma cu cativa ani si nemultumirile erau ca nici un caz nu a fost rezolvat – ca acum societatea civila vorbeste despre acest echilibru ceea ce este foarte sanatos", a spus Nuland.

Citeşte şi: Șoferii cu mașinile distruse din cauza pomilor picați își vor primi banii fără proces / VIDEO

Victoria Nuland a vorbit şi despre următorul mandat de procuror şef al DNA. "Evident este o decizie care apartine autoritatilor romane, am vorbit despre faptul ca multe din aceste mandate vor expira in 2016. Am incredere ca autoritatile romane vor lua acest lucru serios si ca vor cauta sa castige increderea publicului intern si de afara ca Romania se afla pe drumul cel bun. Vom urmari acest proces, este clar ca va reprezenta o tema importanta in anul acesta. Nu discutam evident despre persoane, nu pomenim nume, discutam doar despre faptul ca procesul trebuie sa fie deschis si transparent si sa genereze incredere continua in randul populatiei", crede Nuland, conform celor de la hotnews.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi a dat lovitura: Ce a primit șefa DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.