Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au trimis în România, la Câmpia Turzii, dronele MQ-9 Reaper: Aparate de acest tip l-au ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani

Red State
MQ-9 Reaper drona

Modelul de dronă care l-a ucis pe Qassem Soleimani vine în România! Drone MQ-9 Reaper, precum cea care l-a ucis pe generalul iranian Soleimani, vor veni în România, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, Cluj.

Misiunea, care are rolul de a promova „securitatea şi stabilitatea” în regiune, va începe în curând. Dronele vin din Polonia, unde au baza permanentă, potrivit publicaţiei T-Intelligence.

Citește și: Guvernul Orban propune! Se duc colaborari intense cu Armata

U.S. Air Force a construit deja un hangar pentru aeronave la baza aeriană din Cluj. Departamentul Apărării din SUA a cheltuit 3 milioane de dolari în ultimii doi ani pentru modernizări făcute la Baza 71 Aeriană.

Aceste aeronave, bazate pe cunoscutul model MQ-1 Predator, au fost gândite pentru găsirea şi neutralizarea de ţinte, iar ca rol secundar au culegerea de informaţii, potrivit US Army.

Citește și: MAI vine cu reguli noi : Se menţine situaţia aberantă să fim singura ţară din lume care interzice!

În România, dronele vor efectua misiuni de colectare de informaţii, supraveghere şi recunoaştere aeriană (ISR), cel mai probabil în zona Mării Negre şi în Estul Ucrainei. Dronele americane au fost observate în repetate rânduri în regiunile Donbas şi Luhansk.

MQ-9 Reaper are o greutate de 2,22 tone, o autonomie de 1.850 de km şi poate zbura la o altitudine maximă de 15.240 de metri. Drona, subsonică (viteză maximă de 370 km/h) şi propulsată de o elice cu patru pale, este produsă de General Atomics Aeronautical Systems. MQ-9 Reaper a avut primul zbor în urmă cu 19 ani.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Nu este prima dată când aceste aeronave vin în România. Anul trecut au fost şi alte misiuni de acest fel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.