Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA fac dezvăluiri năucitoare despre Statul Islamic: Confirmă acuzațiile Rusiei la adresa Turciei

isis arme

Americanii trag un semnal de alarmă în privinţa ISIS.  Statul Islamic (SI) este angajat în operaţiuni de comerţ cu petrol în valoare de 40 de milioane de dolari pe lună, în cadrul cărora vinde volume semnificative Guvernului condus de Bashar al-Assad, iar o parte ajunge în Turcia, afirmă un oficial de la Trezoreria americană.

Citeşte şi: Reacțiile lui Remus Truică și Dan Andronic după sentința judecătorilor

"ISI vinde foarte mult petrol regimului al-Assad", a declarat joi, la Chatham House, în Londra, Adam Szubin, un subsecretar interimar pentru Terorism şi Informaţii Secrete Financiare din cadrul Departamentului american al Trezoreriei.

"Ambele încearcă să se măcelărească reciproc. Cu toate acestea, sunt implicate într-un comerţ de milioane şi milioane de dolari", a subliniat el. "Volumele despre care vorbim şi sumele de bani despre care vorbim sunt foarte importante", a insistat Szubin, conform mediafax.

Citește și: Remus Truică spune tot! A rupt tăcerea după ce a fost reținut: ”Am făcut ce trebuia să facem”

O "cantitate mult mai mare" din petrolul SI ajunge la Al-Assad, faţă de cea consumată în zone aflate sub controlul organizaţiei jihadiste, iar o parte ajunge în regiuni kurde şi în Turcia, a declarat el. "O parte (din petrolul SI) trece frontiera în Turcia", a spus Szubin.

Citește și: Fost ofițer SRI, semnal către Klaus Iohannis: Trebuie să dea explicații despre retrocedări

Statul Islamic a obţinut peste 500 de milioane de dolari din vânzarea petrolului pe piaţa neagră şi a jefuit până la un miliard de dolari din băncile din Siria şi Irak, a mai declarat oficialul american.

"Avem senzaţia că profitul ISIL provine în principal din (exploatarea unor) puţuri (de petrol), iar atunci când (constatăm că) petrolul ISIL ajunge într-o serie de locuri, nu tocmai aceasta este presiunea pe care ne-o dorim atunci când vine vorba de finanţare - soluţia este distrugerea infrastructurii" pe care organizaţia jihadistă o controlează, a subliniat sebsecretarul interimar pentru Terorism şi Informaţii Secrete Financiare de la Terzoreria americană.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea așteptată de toți românii, dar mai ales de Kovesi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.