Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Rusia au bătut palma: Anunțul făcut după întâlnirea Donald Trump - Serghei Lavrov

Preşedintele SUA, Donald Trump, a calificat drept 'foarte, foarte bună' întrevederea avută miercuri la Casa Albă cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care a menţionat la conferinţa de presă ulterioară discuţiilor că preşedintele american doreşte relaţii 'pragmatice şi reciproc avantajoase' între SUA şi Rusia, el anunţând totodată că Trump şi Putin vor avea o întâlnire cu prilejul summitului G20, informează agenţiile AFP, Reuters şi EFE.

Această întâlnire a fost prima pe care Trump a avut-o cu un responsabil rus de rang înalt de când a preluat mandatul de preşedinte şi se desfăşoară în contextul relaţiilor tensionate dintre Washington şi Moscova, scrie agerpres.ro.

Citește și: O călugăriță a fost ARESTATĂ pentru că a mușamalizat violurile unor preoți asupra unor copii

Se întâmplă foarte rar însă ca un ministru de externe sau orice alt oficial care nu este şef de stat sau de guvern să fie primit de preşedintele american în Biroul Oval.

'Cred că vom face lucruri foarte bune în Siria, lucrurile se mişcă, este ceva foarte pozitiv', a spus Trump în faţa presei, după ce oficialul rus a părăsit Casa Albă. 'Am avut o foarte, foarte bună întâlnire cu Lavrov', a adăugat el, în prezenţa fostului secretar de stat Henry Kissinger, ajuns la vârsta de 93 de ani.

Citește și: Crevetele care a fost numit Pink Floyd: Ce sunete poate să scoată

Ulterior, Casa Albă a emis un comunicat în care menţionează că Trump i-a transmis lui Lavrov că Rusia trebuie să ţină în frâu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi de asemenea Iranul, pentru a se reuşi soluţionarea conflictului sirian, iar Rusia şi SUA să coopereze în acest scop.

La rândul său, şeful diplomaţiei ruse a spus, într-o conferinţă de presă organizată după întrevederea cu Trump, că acesta din urmă este favorabil unor relaţii 'pragmatice şi reciproc avantajoase' cu Rusia, iar atât Washingtonul, cât şi Moscova sunt deschise negocierilor şi cooperării în chestiuni precum soluţionarea conflictului sirian.

Citește și: INCREDIBIL Cât pește s-a prins din 1950 încoace, legal și ilegal

Cât despre imixtiunea Rusiei în politica internă americană, Lavrov a calificat aceste acuzaţii drept 'ficţiune'. 'În ceea ce priveşte discuţiile şi tevatura despre relaţiile noastre şi despre această ficţiune conform căreia noi conducem politica internă (a SUA), evident că observăm acest context anormal în care se dezvoltă relaţiile noastre', a spus şeful diplomaţiei ruse, făcând referire la acuzaţiile privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane.

Serghei Lavrov a anunţat cu acest prilej că preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin vor avea o întâlnire la summitul G20, care se va desfăşura în luna iulie la Hamburg (nordul Germaniei).

Citește și: Probleme pentru Jennifer Lopez: Riscă să facă PUȘCĂRIE

Pe de altă parte, Lavrov i-a descris pe politicienii care alcătuiesc administraţia preşedintelui Trump - şi inclusiv pe acesta - ca fiind 'oameni de acţiune' şi a apreciat că acum dialogul dintre Washington şi Moscova nu mai este marcat de 'ideologizarea caracteristică administraţiei Barack Obama'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.