Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor să dea lovitura în România: Anunțul ambasadorului american de la București

facebook
iohannis obama

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, joi, într-o vizită în judeţul Prahova, că i s-a cerut să se concentreze mai mult asupra dimensiunii economice a parteneriatului cu România, el punctând însă că nu poate instrui investitorii americani să vină în această ţară, însă îi poate încuraja să privească spre potenţialul existent aici.

"De când am venit în România ca ambasador al Statelor Unite, preşedintele Iohannis, prim-ministrul Cioloş, (...) mai mulţi dintre liderii României mi-au cerut să concentrez energie suplimentară asupra dimensiunii economice a parteneriatului nostru, pentru a încuraja şi a creşte fluxul schimburilor de bunuri şi servicii dintre cele două ţări, pentru a încuraja şi a creşte investiţiile americane în România. M-am angajat în faţa preşedintelui, a prim-ministrului să fac aceasta, dar, cu toate puterile pe care un ambasador american le are, eu nu pot instrui o companie americană să investească în România, cu atât mai puţin o companie ca Federal Mogul care are acţionari foarte hotărâţi", a spus Klemm în discursul susţinut la inaugurarea unei investiţii americane.

Citește și: O profesoară de geografie din Iași, prinsă de un elev când făcea videochat / IMAGINI 18+

În context, el a precizat că poate doar să le atragă atenţia investitorilor asupra condiţiilor pe care România le oferă pentru mediul investiţional.

"Tot ce pot face eu este să încurajez companiile americane să privească spre potenţialul existent în România şi să lucrez împreună cu guvernul român atât la nivel central, cât la nivel local la îmbunătăţirea climatului de afaceri şi investiţional care există în România", a mai spus Klemm.

Citește și: Apucături de profesoară: Și-a ridicat bluza în clasă și a început să danseze, iar elevii să o filmeze / VIDEO

Astfel, ambasadorul SUA la Bucureşti a arătat că investiţia celor de la Federal Mogul este un exemplu foarte bun care arată că România are potenţial, dar şi o dovadă a îmbunătăţirii climatului investiţional.

"Îl felicit pe prim-ministrul Cioloş (...) pentru tot angajamentul şi energia pe care le depune pentru a îmbunătăţi climatul investiţional din România, pentru a face condiţiile de aici mai predictibile, mai stabile, mai transparente. Şi îl felicit foarte mult pe prim-ministru pentru anunţul pe care l-a făcut (...) cu privire la o reformă majoră care va face administraţia publică a acestei ţări mai transparentă, mai profesionistă şi mai puţin politizată", a mai spus ambasadorul.

Citește și: VIDEO CRITICI dure cu bătaie la Iohannis și Mihalache de la varful PNL

Dacian Cioloş şi ambasadorul SUA la Bucureşti au participat joi la inaugurarea fabricii de ştergătoare auto a Federal-Mogul Motorparts, amplasată în localitatea Ariceştii Rahtivani, scrie agerpres.ro.

Citește și: Procurorul general interimar face precizări despre cazul lui Kovesi: 'Inițial a fost hărțuire'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.