Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sub privirea adormită a lui Iohannis, condamnatul Dragnea a oficializat o frumoasă prietenie cu vecinul Putin

În sfârşit, s-au logodit oficial!

Nu, nu mă gândeam la relaţia romantică dintre condamnatul de 55 de ani care conduce, de facto, România şi tânăra sa prietenă de doar 25 de ani. Mă refer la legătura dintre şeful PSD, Liviu Dragnea, şi dictatorul rus Vladimir Putin, legătură oficializată de vizita la Moscova a lui Adrian Năstase.

Cine crede că Năstase s-a dus la Moscova pe cont propriu, în calitate de fost puşcăriaş, ignoră faptele. Adrian Năstase s-a dus în Rusia în calitate de preşedinte al Fundaţiei Nicolae Titulescu, fundaţie decretată, prin hotărâre de guvern, ca fiind „de interes public”, care este sponsorizată de statul român – beneficiază de sediu gratuit într-o vilă de pe Bulevardul Kiseleff – şi din consiliul căreia fac parte Teodor Meleşcanu, ministru de Externe, Florin Georgescu, viceguvernator al PSD, precum şi o serie de lideri PSD. Sunt, deci, fapte care arată că domnul Năstase s-a dus la peţit, la Moscova, iar rezultatele sunt vizibile:

 

  • Guvernul Dragnea a început să ducă o politică tot mai agresivă faţă de Uniunea Europeană, de la insultele golăneşti aruncate pe Facebook de către deputatul Pleşoianu, la scrisoarea agresivă trimisă Comisiei Europene la instigarea Antenei 3. Domnul preşedinte Iohannis a apreciat că scrisoarea „nu este greşită”.
  • În afara unor declaraţii sterile, nişte tinichele care sună fals, autorităţile române n-au fost capabile (sau nu au vrut) să marcheze 100 de ani de la unirea cu Basarabia. Mă refer în primul rând la un gest semnificativ din punct de vedere economic, care să ajute acest teritoriu să iasă de sub tutela Rusiei. Ceea ce au făcut, marți, 27 martie, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu este un exemplu despre cum nu, nu!, se face unirea cu Basarabia.

 

Tabloul este şi mai trist dacă ne uităm la jocul de scenă penibil pe care-l face PNL sub Ludovic Orban. Iniţial, acesta anunţase că va veni la marele miting unionist de la Chişinău, din 25 martie. Dar domnul Orban a chiulit şi a anunţat că vine în Basarabia abia pe 26 martie, o zi fără nici o semnificaţie. Este clar că PNL şi-a schimbat direcţia ca urmare a indicaţiilor venite de la Cotroceni, atitudinea anti-unionistă a preşedintelui Iohannis find cunoscută. După ce a ajuns preşedintele PNL, i-am acordat domnului Orban prezumţia de nevinovăţie – în pofida trecutului său uselist – dar cred că ne-am lămurit.

 

Formal, partidul se pretinde liberal, dar în Parlament susţine şi votează iniţiative populist-socialiste.

 

Vârful partidului este controlat de vechii uselişti, filo-ruşi, abonaţi la emisiunile Antenei 3, unde compromit noţiunea de „opoziţie”.

 

Într-un fel, mă bucur că situaţia din PNL se clarifică, pentru că ar fi fost dramatic ca, după PSD, să ne trezim că vin la putere alţi socialişti, însă vopsiţi sub denumirea de „liberali”.

 

România este o ţară prea săracă – sau, mai corect, „sărăcită” de nişte conducători corupţi şi incompetenţi - pentru a-şi putea permite continuarea unor experimente stângiste, elaborate în laboratoarele de la Moscova.

 

Sunt mulți cei cumpărați cu pomeni de PSD, dar eu cred că se formează o majoritate pro-reformistă, care împărtășește valorile democrațiilor occidentale. Problema este să aibă pe cine vota...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.