Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subiectul fierbinte pe care Marcel Ciolacu nu l-a discutat cu Ursula von der Leyen: Anunțul premierului

marcel ciolacu ursula von der leyen

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre mai multe subiecte importante pentru România. Aderarea completă la spațiul Schengen sau finanțările prin PNRR au fost printre subiectele deschise de premierul român.

Ciolacu nu a discutat însă și despre achiziția de vaccinuri impusă de Comisia Europeană

România a fost dată în judecată de Pfizer, după ce a decis să nu respecte condițiile contractului care prevedea achiziționarea unei cantăți uriașe de vaccinuri.

Iată anunțul premierului despre discuțiile cu von der Leyen:

"Am discutat în această dimineață cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre prioritățile europene ale României, aderarea completă la spațiul Schengen și implementarea PNRR.

Am vorbit despre amenințările reprezentate de Federația Rusă, pericolul extremismului și nevoia de stabilitate la nivelul României și Uniunii Europene".
Un studiu uriaș făcut la nivelul mondial a dezvăluit că multe persoane au avut efecte adverse severe după vaccinarea antiCOVID.
Iată detaliile procesului cu Pfizer
Ministerul Finanţelor a anunțat la finele lunii februarie, că a fost stabilit un calendar al procesului dintre Pfizer şi România, iniţiat pe tema vaccinurilor anti-COVID, iar în următoarele patru luni se vor putea depune documente. În cadrul procedurii, compania farmaceutică solicită plata pentru aproape 29 de milioane de doze de vaccin.

„În contextul în care România a fost notificată să se prezinte în data de 20.02.2024, la ora 09:00, în faţa primei camere a Tribunalului de Primă Instanţă francofon din Bruxelles, în cauza înregistrată cu nr.F5331-23, promovată de către reclamanţii PFIZER Inc., BIONTECH Manufacturing GmbH, Pfizer România SRL, împotriva României, având ca obiect Contractul de achiziţie vaccinuri COVID-19, încheiat între contractant şi Comisia Europeană, precizăm că în cursul acestei zile a fost stabilit un calendar procedural, care va cuprinde mai multe etape pentru depunerea de documente, fiind urmate ulterior de etapa audierilor”, a transmis, marţi seară, Ministerul Finanţelor.

Sursa citată a precizat că, potrivit acestui calendar, a fost stabilit un termen de aproximativ 4 luni până la prima depunere de înscrisuri, care vă avea loc la 20 iunie 2024.

Ministerul Finanţelor precizează că nu este stabilit un termen clar pentru audieri.

Potrivit Ministerului Finanţelor, calendarul procedural agreat este următorul:

  • a. RO - 20 lunie 2024
  • b. Pfizer - 20 August 2024
  • C. RO - 20 Noiembrie 2024
  • d. Pfizer - 20 lanuarie 2025
  • e. RO - 20 Martie 2025

„De asemenea, România a informat instanţa că au fost reglate chestiunile vizând reprezentarea în litigiu, indicandu-se preluarea cazului de către Ministerul Finanţelor. Reamintim că reprezentarea juridică în faţa Tribunalului de Primă Instanţă francofon din Bruxelles poate fi asigurată doar de către un cabinet/societate de avocatură, pe această speţă câştigătoarea pentru reprezentare fiind asocierea SCA Stănescu Vasile şi Asociaţii, Strelia CVBA”, a mai precizat Ministerul Finanţelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.