Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Succes în justiţie pentru aripa cea mai radicală din AfD - Lider semnificativ revine în formațiune

judecator justitie

Aripa cea mai radicală a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) a obţinut vineri un succes important în justiţie în bătălia internă care o opune de mai multe luni curentului mai moderat, în privinţa direcţiei politice de urmat, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Vineri, un tribunal din Berlin a declarat ilegală excluderea decisă în mai de către biroul politic al AfD împotriva uneia din figurile aripii dure a mişcării, Andreas Kalbitz, liderul filialei din landul Brandeburg.

Conform judecătorilor, Kalbitz îşi poate relua funcţia în aşteptarea deciziei pe care o va lua instanţa de arbitraj a partidului.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

Verdictul tribunalului constituie o lovitură pentru reprezentanţii aripii zise moderate din AfD, reuniţi în jurul unuia din cei doi copreşedinţi, Joerg Meuthen, şi care încearcă să păstreze o faţadă respectabilă mişcării.

De altfel, Meuthen se află la originea excluderii din partid a rivalului său Andreas Kalbitz de către biroul politic, cu o majoritate restrânsă de voturi.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Lui Kalbitz i s-a reproşat că, în momentul adeziunii sale la AfD, şi-a ascuns apartenenţa din trecut la o mică grupare neonazistă, acum interzisă, Heimattreue Deutsche Jugend (HDJ, Tineretul german credincios patriei), acuzaţie respinsă de cel în cauză.

Excluderea sa a agravat un conflict latent între cele două curente din partid cu privire la direcţia politică de urmat, şi care ar putea duce chiar la scindarea formaţiunii.

Serviciul german de informaţii interne a plasat sub supraveghere filiala regională din Brandenburg a AfD, considerând-o o ameninţare pentru democraţie din cauza apropierii de mişcarea neonazistă.

Citește și: CAB l-a condamnat definitiv pe ex-colonelul SRI Daniel Dragomir la 3 ani şi 10 luni cu EXECUTARE pentru TRAFIC şi spălare de bani

AfD a înregistrat în ultimele săptămâni un recul al intenţiilor de vot, care au ajuns la doar 8%, conform unui recent sondaj pentru Bild am Sonntag, faţă de scorul 12,6% obţinut în alegerile federale din 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.