Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Suntem recunoscători pentru ajutorul lor militar. Dar nu este destul'. - declarația Ministerului de Externe ucrainean

atlanticcouncil.org
razboi ucraina

Ucraina trebuie să primească semnificativ mai mult sprijin militar decât au oferit aliaţii până acum pentru a ”termina agresiunea rusească în acest an”, a declarat ministrul adjunct de Externe ucrainean, Andrii Melnik, anunță CNN, citat de news.ro.

”Suntem recunoscători aliaţilor noştri pentru ajutorul lor militar. Dar nu este destul. Ucraina are nevoie de zece ori mai mult pentru a termina agresiunea rusească în acest an”, a afirmat Melnik, într-un mesaj pe Twitter.

El a făcut apel la partenerii Ucrainei să ”treacă de toate liniile roşii artificiale” şi să dedice 1% din PIB pentru a livra arme Ucrainei. ”Aliaţii noştri trebuie să înţeleagă scara acestui război”, a afirmat ministrul adjunct, vineri, într-o discuţie cu presa ucraineană.

Melnik a citat o afirmaţie a secretarului Apărării al SUA Lloyd Austin conform căreia o coaliţie internaţională a oferit, până acum, sprijin în valoare de 55 de miliarde de dolari Ucrainei.

”Pare un număr mare. Dar spre deosebire de Al Doilea Război Mondial, cu care, din nefericire, pot fi făcute tot mai multe paralele, un ajutor în valoare de peste 50 de miliarde de dolari a fost oferit în cadrul programului de împrumut şi închiriere al SUA doar în anii 1940”, a spus oficialul ucrainean. ”Echivalentul de azi ar fi în jur de 700-800 miliarde de dolari”, a adăugat el.

Când încep pregătirile pe noile tancuri

Tancurile de luptă moderne se află printre contribuţiile-cheie pe care aliaţii occidentali le-au oferit Ucrainei, iar forţele ucrainene urmează să înceapă luna viitoare antrenamentele privind modul de operare a tancurilor Abrams.

Ajutorul de 55 de miliarde de dolari al coaliţiei în ceea ce priveşte asistenţa de securitate pentru Ucraina a inclus ”peste 230 de tancuri şi peste 1.550 de vehicule blindate şi alte echipamente şi muniţii”, potrivit lui Austin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.