Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ de proporții în conflictul din Golf: Principalul aliat al SUA întinde o mână Iranului

golful persic

Iranul apreciază eforturile Arabiei Saudite pentru eliberarea unui petrolier care a ancorat în luna mai în portul saudit Jeddah din cauza unor probleme tehnice, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Abbas Mousavi, citat de agenţia Fars, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Iranul și SUA se amenință reciproc cu războiul, iar Arabia Saudită este principalul aliat SUA în regiune fiind în relații extrem de reci cu Iranul. De asemenea, Iranul a capturat recent un petrolier britanic.

"Iranul apreciază eforturile autorităţilor din Arabia Saudită, Elveţia şi Oman pentru a asigura revenirea în siguranţă a petrolierului iranian Happiness 1", a spus Abbas Mousavi.

Mass-media iraniană au anunţat la începutul lunii iulie că Arabia Saudită - rivalul regional al Iranului - nu permite navei să plece din postul Jeddah din cauza unui litigiu privind plata costurilor de reparaţii.

Teheranul a anunţat duminică "eliberarea" în ajun de către Arabia Saudită a unui petrolier iranian reţinut în aprilie din cauza unei probleme tehnice, notează AFP.

Vasul Happiness 1 "a fost eliberat în urma negocierilor şi se îndreaptă către Golful Persic", a afirmat ministrul iranian al transporturilor, Mohammad Eslami, citat de agenţia oficială de presă Irna.

Agenţia oficială a Ministerul iranian al Petrolului a explicat că petrolierul iranian a fost constrâns să oprească pentru reparaţii în portul Jeddah din vestul Arabiei Saudite după o "pană de motor" în Marea Roşie.

Iranul şi Arabia Saudită, state vecine separate de apele Golfului, sunt angajate într-un război pentru influenţa regională şi au rupt relaţiile diplomatice în urmă cu peste trei ani.

Citește și: Revoltă în ALDE: PSD suferă de sindromul UDMR! / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.