Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză de proporții în alegerile primare ale Partidului Democrat în SUA. Pete Buttigieg pe primul loc, urmat de Bernie Sanders (rezultate parţiale)

ABC News
Pete Buttigieg

Pete Buttigieg conduce în votul pentru alegerile primare din Iowa, primul stat unde reprezentanţii Partidului Democrat au votat pentru desemnarea candidatului la preşedinţia SUA, potrivit rezultatelor pentru 62% din secţiile de vot, devansându-l pe senatorul socialist Bernie Sanders, au indicat date comunicate de Partidul Democrat, marţi, la o zi de la vot, relatează AFP preluat de agerpres.

Pete Buttigieg, 38 de ani, fost primar al oraşului South Bend din statul Indiana, deţine 26,9% dintre voturi, clasându-se înaintea lui Bernie Sanders, care a obţinut 25,1%. Senatoarea Elizabeth Warren a întrunit 18,3% şi fostul vicepreşedinte Joe Biden s-a clasat pe locul patru cu 15,6%.

Alegerile interne din Iowa se bucură de o atenţie deosebită deoarece sunt primele, restul statelor urmând să organizeze proceduri similare mai târziu în acest an. Rezultatele din Iowa pot ajuta candidaţii să îşi consolideze poziţiile înaintea competiţiilor din state cu populaţie mai mare, care vor avea un cuvânt mai greu de spus la Convenţia Naţională a Partidului Democrat, unde va fi desemnat oficial reprezentantul în cursa pentru Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.