Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZA pregătită de Poliție celor care ar fi interesați de votul multiplu/ VIDEO

captura youtube
vot multiplu

Votul multiplu a fost după 1989 una din cele mai îndrăgite metode de fraudare a votului populației. Grupuri mari de persoane erau duse dintr-o parte în alta a județelor sau în alte județe pentru "a ajuta" acolo unde mai era nevoie de voturi pentru ca favoritul Puterii sau a puterii locale să câștige mandatul/mandatele dorite.

Vezi și: Operațiune fără precedent a serviciilor în ziua alegerilor

Totul a ajuns în timp să se perfecționeze și s-a trecut de la denumirea ”vot multiplu” la ”Metoda Autobuzul” din cauza autocarelor care se plimba în ziua votului în toată țara.

La aceste alegeri însă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) au pus la punct un sistem informatic prin care este depistat instant cel care ar fi tentat să voteze de mai multe ori (vezi VIDEO).

Surse din cadrul autorităților implicate în derularea proiectului susțin că există un protocol între autoritățile responsabile și Poliție astfel încât cel care a încercat votul multiplu să fie săltat instant. Un terminal cu softul instalat se află și la Poliție și în momentul în care softul detectează tentativa de fraudă ofițerii de poliție sunt instant trimiși la fața locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.