Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Detalii de la întâlnirea lui Iohannis cu liderii PNL: obiectivul fixat de președinte

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis scări Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis s-a văzut cu liderii PNL, o întâlnire care a avut loc la Vila Lac și în cadrul căreia s-a pus la cale strategia pentru alegerile europarlamentare.

Surse politice convergente ne-au precizat că președintele le-a cerut celor de la PNL mobilizare maximă la alegerile europarlamentare și le-a promis că se va implica cu toate forțele pentru a-i ajuta să câștige războiul cu PSD.

Sursele noastre arată că Iohannis le-a cerut liberalilor să facă tot posibilul pentru un scor de peste 30% și le-a promis că va încerca să convoace referendumul pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.

Un astfel de referendum ar schimba total dinamica alegerilor. Discuția pe temele din justiție sunt extrem de aprinse în România, iar mobilizarea la vot ar fi una extrem de puternică. În plus, un referendum organizat concomitent cu alegeri regulate împiedică adversarul politic să adopte calea boicotului.

Citește mai multe detalii despre planul lui Klaus Iohannis

Pentru a putea organiza acest referendum, președintele Klaus Iohannis a atacat la CCR legea referendumului, modificată în Parlament. El contestă interdicția de a organiza un referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Dacă va reuși să câștige, atunci planul președintelui va putea fi pus în aplicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.