Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse - PNL este pregătit să 'rupă hamul': se merge la negocieri 'ori la bal, ori la spital'

inel rupt

Liderii coaliției de guvernare se vor întâlni, vineri, într-o ultimă tentativă de a pica de acord pe comasarea alegerilor. Ultima ședință s-a încheiat brusc, iar apoi în spațiul public au fost contre puternice între PSD și PNL.

Date fiind discuțiile din ultimele zile, PNL va merge la coaliție cu un mandat de tipul ”ori la bal, ori la spital”, ne-au precizat surse din PNL. Liberalii vor cere comasarea alegerilor locale cu europarlamentare și organizarea acestora pe 9 iunie. Cei de la PNL nu ar dori să discute acum și comasarea alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare.

Dacă PSD nu va accepta doar această comasare a localelor cu europarlamentarele, atunci se va merge la termen cu toate tipurile de alegeri din 2024.

Se fac calcule în coaliție

Cei de la PNL consideră că ”testul suprem” ar trebui să fie alegerile din data de 9 iunie. Atunci PSD și PNL se vor testa în fața electoratului, iar obiectivul celor 2 partide este să obțină 17 mandate de europarlamentar (calculate în coaliție).

În ceea ce privește candidaturile comune la alegerile locale, la București sunt șanse aproape de zero să fie candidați comuni, în timp ce în țară încă se negociază.

Liberalii ar vrea candidat comun la Satu Mare și la Mureș, dar PSD ar prefera să meargă pe cont propriu.

PNL este gata să ”rupă hamul”

Europarlamentarul PNLVasile Blaga, a pus piciorul în prag și a spus că liberalii ”Ori se rupe hamul, ori moare calul”, iar liberalii trebuie să meargă pe cont propriu la toate tipurile de alegeri, conform stenogramelor difuzate de Antena 3 CNN.

”Domnule președinte, o să râdeți. E albă sau e neagră! Ori se rupe hamul, ori moare calul. Despre asta este vorba, am trecut prin asta și am câștigat de fiecare dată”, a spus Vasile Blaga, conform stenogramelor.

La rândul său, Nicolae Ciucă i-a dat dreptate lui Vasile Blaga și a spus că PNL trebuie să meargă pe cont propriu.

”Absolut, absolut! Sunt total de acord și am avut o reacție similară, azi, la întâlnirea cu primarii. Să știți că oamenii se pregătesc și în funcție de decizia noastră vor acționa”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.