Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de craioveni au protestat împotriva tehnologiei 5G, pe care o consideră periculoasă

lemondeinformatique.fr
5g

Aproximativ 200 de persoane au protestat, sâmbătă, la Craiova, împotriva tehnologiei 5G, pe care o consideră periculoasă. Oamenii au purtat pancarte pe care au scris mesaje prin care îşi exprimă dezacordul cu implementarea în România a tehnologiei 5G, anunță MEDIAFAX.

„Refuzăm antenele 5G”, „5 Greşeli”, „Pericolul 5G este real, nu virtual”, sunt câteva dintre mesajele transmise de oamenii care s-au adunat, sâmbătă după-amiaza, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova. De aici, ei au plecat într-un marş prin oraş.

Buletine noi! CTP, reacție la isteria apărută: 'Unii privesc asta ca și când li s-ar înfige un cip în cap. Ce minte îngustă au atâția oameni'

Potrivit organizatorilor, protestul a fost nu doar un semnal de alarmă cu privire la efectele tehnologiei asupra sănătăţii, ci şi un mesaj transmis autorităţilor „Craiova, liberă de 5G”.

„Aţi văzut că aleşii noştri şi-au votat spor de periculozitate pentru că sunt afectatţi de radiaţia electromagnetică, zic dumnealor, pentru că este o antenă pe clădirea Parlamentului. La câte antene de telefonie mobilă sunt montate în spaţiul public, pe blocuri şi chiar spitale, de exemplu, Spitalul 1 din Craiova chiar are o fermă de antene acolo, ne întrebăm cât face să ne acorde şi nouă acest spor de periculozitate? Este pericol şi sunt zeci de mii de studii care arată efectele acestea nocive. Printre efecte se numără, ca simptomatologie, dureri de cap, stare de ameţeală, scade sistemul imunitar, apar sindromul atenţiei deficitare cu care, din păcate, ne confruntăm tot mai des în sistemul educaţional. Tehnologia aceasta, în loc să-i apropie pe oameni, îi îndepărtează, în general, dar aceste radiaţii electromagnetice favorizează apariţia cancerului“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Luminiţa Simoiu, preşedintele asociaţiei care a organizat protestul.

Opt morți și tot atâția răniți la o aniversare casnică: Licoarea care i-a răpus pe petrecăreți

Potrivit acesteia, sâmbătă, în 32 de țări ale lumii au avut loc proteste împotriva tehnologiei 5G.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.