Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de elevi învaţă să acorde prim-ajutor la şcoală, în cadrul unui proiect derulat de autorităţi publice şi mediul privat

basilica.ro
curs de prim ajutor organizat de protopopiatul ortodox sebes si crucea rosie romana filiala alba iulia

Sute de elevi din 29 de clase de la 15 şcoli din judeţul Prahova participă la cursuri de prim-ajutor organizate în cadrul unui parteneriat între autorităţi publice şi o companie privată care asigură finanţarea, potrivit news.ro.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, miercuri, că dintre elevii pregătiţi în cadrul proiectului vor fi identificaţi unii care vor fi formatori şi îi vor instrui pe colegii lor mai mici.

Proiectul a început în luna martie, iar primele două cursuri au avut loc deja, în cadrul lor elevii învăţând să sune şi să anunţe urgenţele. În proiect sunt implicaţi reprezentanţi ai Fundaţiei pentru SMURD, pompieri de la Şcoala de Subofiţeri Pompieri "Pavel Zăgănescu", membri ai DSU.

"Nu se rezumă numai la resuscitare, este un curs mai lung de prim-ajutor pe diferite aspecte, inclusiv oprirea hemoragiei, inclusiv punerea în poziţie de siguranţă şi mai multe aspecte. (...) Intenţia este ca, după ce terminăm pregătirea celor 750 de elevi planificată a avea loc între martie şi mai, să începem să identificăm un număr dintre aceşti elevi şi să-i pregătim ca formator. Fiecare şcoală primeşte manechine, un defibrilator semi-automat care este destinat utilizării de către public, nu de către medici, iar elevii care vor fi pregătiţi ca instructori vor instrui colegii lor mai tineri în următorul an, sub o supraveghere care va fi realizată de către Şcoala de Subofiţeri Boldeşti, în colaborare cu Fundaţia pentru SMURD şi DSU. (...) Dar cel mai important lucru este că cei care vor termina acest curs vor putea salva vieţi”, a explicat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la Ploieşti.

El a explicat că elevii sunt pregătiţi să acorde primul ajutor până la sosirea unui echipaj profesionist, arătând că sunt situaţii în care "minutele contează".

Arafat a adăugat că speră ca proiectul să fie unul pilot, care să se extindă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.