Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de persoane au asistat miercuri la repetiţia organizată pentru parada militară

parada 1 decembrie

Sute de persoane au asistat miercuri la repetiţia organizată pentru parada militară care va avea loc de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, la care participă un detaşament de onoare constituit din peste 600 de militari şi peste 65 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, informează agerpres.ro

Numărul militarilor care vor defila este mult mai mic, practic la jumătate, faţă de anul trecut, când au participat la parada de la Alba Iulia peste 1.200 de militari. În 2015 a fost de altfel cel mai mare număr de militari care au defilat în ultimul sfert de secol de 1 Decembrie la Alba Iulia, aceştia fiind aplaudaţi atunci de peste 20.000 de oameni.

Rareș Bogdan, reacție VIRULENTĂ la anunțul ȘOC al ministrului Justiției

Donald Trump s-a decis. RENUNŢĂ la toată averea


În dispozitivul de defilare, din partea Ministerului Apărării Naţionale, vor lua parte militari aparţinând Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', Batalionului 136 Geniu 'Apulum'/Brigada 10 'Dunărea de Jos', Academiei Forţelor Terestre 'Nicolae Bălcescu', Colegiului Naţional Militar 'Mihai Viteazul', Centrului 346 Comunicaţii RMNC. 

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' al judeţului Alba şi din jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba. De asemenea, la manifestare participă cu efective şi tehnică şi reprezentanţi ai Serviciul Român de Informaţii.

După 1989 au fost organizate doar cinci parade militare la Alba Iulia de Ziua Naţională, respectiv în 1997, 2003, 2005, 2014 şi 2015. În 2007 şi 2008 a avut loc doar câte o defilare militară, fără tehnică de luptă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.