Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabere pentru elevi, studenți si tineri din țările aflate în jurul granițelor

 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează oficial ediția de iarnă a Programului de Tabere „ARC-Centenar”, ediția 2018, o premieră de la înființarea acestui proiect.

Inițiativa este dedicată elevilor, studenților, profesorilor și tinerilor din comunitățile istorice și va reuni în perioada octombrie – noiembrie aproximativ 300 de participanți din țări precum Ucraina, regiunea Transcarpatia, Ungaria, Republica Moldova, Serbia sau Bulgaria, după cum urmează:

  • Tabăra Căprioara din judeţul Hunedoara, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie a.c., trei serii consecutive de câte șapte zile;
  • Tabăra Săcelu din judeţul Gorj, în perioada 27 octombrie – 17 noiembrie a.c., trei serii consecutive de câte șapte zile.

Participanții se vor bucura de ateliere de conversație în limba română, de creație, de istorie, cultură și civilizație românească, de sport, precum și de alte activități organizate în cadrul taberelor.

Deschiderea Taberei Căprioara va fi oficiată de către subsecretarul de stat Victor Ionescu, pe data de 28 octombrie, ora 10.00, la sediul Consiliul Județean din Hunedoara, în timp ce Tabăra Săcelu va fi inaugurată pe data de 29 octombrie, ora 10.00, în incinta centrului de agrement.

Programul de tabere „ARC” își propune să ofere o experiență unică românilor aflați peste hotare, să le pună la dispoziție oportunitatea de a dobândi cunoștințe despre cultura și civilizația românească și să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc. Este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 și face parte din pilonul Educație “Nicolae Iorga”, înscriindu-se in Planul de actiuni al MRP.

www.mprp.gov.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.