Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabloul „Holy Week” al lui Şerban Savu, estimat la 30.000 de euro, între lucrările din Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană a Artmark

artmark

Tabloul „Holy Week” al lui Şerban Savu, estimat la 30.000 de euro, se numără între cele 190 de lucrări scoase la vânzare în Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană a casei Artmark, care va avea loc pe 19 mai, potrivit news.ro.

Pictura „Holy Week” (2013) a făcut parte din expoziţia „Scènes roumaines", deschisă la Espace Culturel Louis Vuitton din Paris, între 11 octombrie 2013 şi 12 ianuarie 2014.

Opera a participat la MiART, Milano, în 2013, şi este reprodusă, între altele, în albumul „A Brush with the Real: Figurative Painting Today" (2014), de Marc Valli & Margherita Dessanay.

Citește și: Grecia devine un model de gestionare a epidemiei COVID-19

Ulei pe pânză, ea este estimată la 20.000 - 30.000 de euro.

Un alt lot important în licitaţie este tabloul „Question sans réponse” (2005), de Chéri Samba, ulei pe pânză estimat la 12.000 - 16.000 de euro.

Chéri Samba (Samba wa Mbimba N’zingo Nuni Masi Ndo Mbasi) s-a născut în Congo şi este unul din cei mai cunoscuţi artişti africani contemporani, o parte din lucrările sale aflându-se în colecţiile Centrului Pompidou din Paris şi MOMA din New York.

Pictura „Dans pentru Sfântul Sebastian” (2003), de Vladimir (Mirel) Zamfirescu, este a treia din licitaţie ca valoare estimată (8.000 - 12.000 de euro), iar la vânzare mai sunt scoase lucrări semnate de Andrei Ciucurencu, Andres Serrano, Gheorghe Fikl, Horia Bernea, Constantin Piliuţă şi Corneliu Baba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.