Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Țara unde școlile ar putea rămâne închise până la descoperirea unui vaccin: 'Nu voi permite deschiderea claselor unde elevii se vor afla unii lângă alții'

Facebook
seringa vaccin

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că şcolile ar trebui să rămână închise până când va fi descoperit un vaccin pentru noul tip de coronavirus, informează marţi dpa, conform agerpres.ro.

Fără un vaccin, a-i trimite pe copii la şcoală "va însemna un dezastru", a atenţionat Duterte într-un discurs televizat, luni seara. "Nu voi permite deschiderea claselor unde elevii se vor afla unii lângă alţii. Doar dacă voi avea certitudinea că ei sunt cu adevărat în siguranţă, în caz contrar este inutil să vorbim despre deschiderea şcolilor", a spus el.

Ministerul Educaţiei din Filipine a programat deschiderea anului şcolar pentru 24 august din cauza epidemiei de COVID-19, cu trei luni mai târziu de deschiderea tradiţională a şcolii în această ţară, în iunie. Însă ministerul a subliniat că "deschiderea şcolii nu înseamnă în mod necesar predarea orelor în clasă".

"Deschiderea fizică a şcolilor va depinde de severitatea gradului de risc sau de clasificarea spaţiului", a adăugat Ministerul Educaţiei când a anunţat noul calendar şcolar.

Kelemen Hunor, DEZLĂNȚUIT împotriva lui Klaus Iohannis: Are mai puțin talent decât Băsescu


Şcolile din Filipine au organizat lecţii online pentru elevii care au acces la computere şi la internet acasă la ei. Însă această opţiune nu este valabilă pentru toţi elevii, mai ales în zonele izolate.

Unii părinţi au decis să-şi educe copii acasă, în sistem de homeschooling, cu ajutorul instrucţiunilor de la şcoală.

În Filipine se înregistrau luni 14.319 cazuri de contaminare cu COVID-19, dintre care 873 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii al acestei ţări.

Zona metropolitană a Manilei şi zonele cu risc ridicat de contaminare se află într-o stare de izolare relaxată până pe 31 mai, ce le permite unor industrii şi spaţii comerciale, precum mall-urile, să desfăşoare operaţiuni limitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.